Minister og lægeformand besøgte hospitalet

Sophie Løhde lagde fredag vejen forbi Hillerød for at høre mere om hospitalets succes med det såkaldte CAPTAIN-program

Innovationsminister Sophie Løhde (V) og Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing besøgte fredag Nordsjællands Hospital i Hillerød for at høre, hvordan det er lykkedes at skabe sammenhæng i forløbene for patienterne med lungesygdommen KOL.
“Tidligere lukkede vi journalen, når patienten forlod ambulatoriet. Nu har vi et langt mere helhedsorienteret syn”.
Sådan beskrev en sygeplejerske på lungemedicinsk afdeling på Nordsjællands Hospital den forandring, som er sket, efter at hospitalet har organiseret sig anderledes og har indført det såkaldte CAPTAIN-program.
Fik du læst: Svensk popstjerne spiller på Posen til sommer
Med programmet er man blandt andet gået væk fra de faste kontroller af KOL-patienter. I stedet tilbyder man lægesamtaler efter behov og har åben telefontid. Og hver patient får tilknyttet en fast sygeplejerske, der følger patienterne og besøger dem i hjemmet. Det giver tryghed og er samtidig med til at skabe større sammenhæng i patientforløbene.
Og innovationsminister Sophie Løhde var efter besøget begejstret for programmet, hvor man med afsæt i den enkelte patient tilrettelægger et individuelt behandlingsforløb:
”Et af de helt store problemer i vores sundhedsvæsen i dag er, at mange patienter oplever, at der mangler sammenhæng i deres forløb. Det gælder ikke mindst patienter med kroniske sygdomme, der ofte er i kontakt med forskellige dele af sundhedsvæsnet,” sagde ministeren og fortsatte:
Fik du læst: Levuk har fået årets handicappris
”På lungemedicinsk afdeling på Nordsjællands Hospital har de fundet opskriften på, hvordan man kan skabe sammenhæng og give patienter med KOL en bedre behandling og en større tryghed i hverdagen. Det var interessant at høre, hvordan man sætter patienten og de pårørende i centrum og tilrettelægger behandlingen, så den tager afsæt i den enkeltes symptomer og behov. Det kunne man godt lade sig inspirere af andre steder i sundhedsvæsnet”.
mw

Publiceret 04 December 2017 05:00

SENESTE TV