Lone Nielsen har arrangeret de populære loppemarkeder på Torvet de sidste to år. Men nu lede hun efter en afløse. Arkivfoto

Lone Nielsen har arrangeret de populære loppemarkeder på Torvet de sidste to år. Men nu lede hun efter en afløse. Arkivfoto

Populært loppemarked søger friske kræfter

Efter to succesfulde, men også slidsomme år vil Lone Nielsen gerne give Hillerød loppemarked videre

Af
Af Esben Mønster-Kjær

Tidligt hjem og i seng lørdag aften, også selv om man er til sølvbryllup hos gode venner. Den første til at gå fra guddatterens studenterfest. Og næste morgen må alt måske alligevel aflyses, fordi regnen siler ned. Det forpligter at arrangere loppemarked på Torvet i Hillerød, og nu vil Lone Nielsen gerne give stafetten videre.
Loppemarkedet blev oprettet af Eva Normann og Marina Blichfeldt i 2014, og to år senere overtog Lone Nielsen opgaven som arrangør. Fra først i maj til slutningen af september er hun trofast mødt op søndag efter søndag, og trods ringe sommervejr har hun kun været nødt til at aflyse to gange i 2017. Det er hun stolt af, men arbejdet har også krævet kræfter.
Fik du læst: Black Friday slog - næsten - alle rekorder i SlotsArkaderne
“Marina og Eva prøvede at fortælle mig det, dengang jeg overtog loppemarkedet. Men man kan jo gå på vandet. Selvfølgelig kan jeg det her, sagde jeg til mig selv. Og jeg har jo også gjort det. Det har været to super år,” siger Lone Nielsen.

Har skabt glæde

Selv om Lone Nielsen gerne vil give loppemarkedet videre, så fortryder hun ikke, at hun kastede sig ud i arbejdet for to år siden. Hun har mødt en masse nye mennesker, og arbejdet vandt hende også en plads i Cityforeningens bestyrelse.
“Den store gevinst er hyggen på Torvet, og alle de glade mennesker. Folk kommer forbi og siger, hvor er det skønt, at du er her. Jeg havde jo aldrig nogensinde regnet med, at jeg skulle have tak for at lave loppemarked. Nogle gange tænker man ikke selv på, at det man laver, kan have stor betydning for andre,” fortæller Lone Nielsen.
Desuden går hun varmt ind for genbrugstanken. Ud over loppemarkedet har hun også været fast deltager på de årlige kræmmermarkeder i Hillerød.

Samarbejde

I samarbejdsgrupperne omkring Hillerøds centrum håber alle, at loppemarkedet lander i nye, trykke hænder. Det siger Mette Kragh Fagerholdt, der er citykoordinator og også sidder i Torvegruppen under Hillerød Byforum.
“Loppemarkedet har tilført liv til Torvet, som jo ellers er en udfordring. Det har været nemt og billigt at købe et stade til sine ting. Og mange har jo kombineret deres søndags-brunch eller indkøb med en tur på loppemarkedet. Så jeg håber, at én vil tage handsken op,” siger Mette Kragh Fagerholdt.
Læs også: Se video og billeder: Så er der kommet lys i juletræet - og alt det andet
Siden det begyndte for fire år siden, har loppemarkedet fulgt en fast skabelon. Det afholdes hver eneste søndag fra tidligt i maj til efterårsvejret for alvor sætter ind sidst i september. Men det står frit at udtænke nye rammer.
“Jeg tror ikke, at man skal føle sig forpligtet til at gøre alt på fuldstændig samme måde som hidtil. Ingen skal lade sig skræmme fra at sætte sit eget præg på loppemarkedet. Det kan for eksempel være, at en ny arrangør foretrækker lørdag frem for søndag,” siger Mette Kragh Fagerholdt.
Hun understreger, at Torvegruppen står parat med gode råd og sparring, hvis en ildsjæl føler sig kaldet til at afløse Lone Nielsen.

Nægter at give op

Lone Nielsen mener selv, at Hillerød loppemarked gerne må fortsætte som nu. I hendes øjne har forretningsmodellen de seneste fire år vist sig at fungere fint.
“Jeg ser helst, at nogen vil bære faklen videre i det nuværende format, hvor det er hver søndag. Så ved man, at vi er der, hvis ikke regnen siler ned,” siger Lone Nielsen.
Hun understreger, at loppemarkedet vil fortsætte i en eller anden variant, også selv om ingen afløser hende som arrangør. Det er for stor en succes til at forsvinde efter fire år.
“Hvis ingen melder sig, så dør loppemarkedet altså ikke. Så tænker vi om igen herhjemme og ser, om det kan laves på en anden måde. Om markedet måske ikke skal være hver søndag. Det vil jeg ikke være glad for, men hellere skrue ned end at lukke,” fastslår Lone Nielsen.
Lykkes det at give loppemarkedet videre, vil hun fremover lægge flere kræfter i Mødrehjælpen. Her er hun kasserer og sidder i bestyrelsen, men opgaverne på Torvet har forhindret hende i at stå i foreningens butik, og det savner hun.

null

Publiceret 30 November 2017 11:00