Klaus Markussen:

"Hvis man ikke kan få det bedste, må man tage det næstbedste"

Blå blok fik ikke nok mandater til at sikre sig magten i det nye byråd - og dermed sætte Klaus Markussen i borgmesterstolen

Af
Martin Warming

Martin Warming

Heller ikke denne gang lykkedes ikke for Venstres Klaus Markussen at få borgmesterkæden over på en borgerlig hals ved tirsdagens kommunalvag.
Klaus Markussen blev ellers en af de helt store stemmeslugere med 3.425 personlige stemmer mod 3.150 ved kommunalvalget i 2013. Venstre i Hillerød fik 9.624 stemmer, hvilket svarer til 33,9 procent af stemmerne - en fremgang på 2,8 procent i forhold til sidste valg.
Da stemmerne var talt op sent tirsdag aften stod Venstre med ti mandater og Socialdemokraterne med ni, men samlet fik blå blok ikke mandater nok til at kunne styre slagets gang, og det hele endte som bekendt med, at Kirsten Jensen (S) onsdag eftermiddag kom ud fra forhandlingerne med meldingen om, at hun skal være Hillerøds borgmester de næste fire år.
Læs også: Hillerød har fået en ny borgmester
“Venstre og de øvrige borgerlige partier fik et fantastisk valg, men mandaterne fordelte sig altså sådan, at jeg ikke kunne blive borgmester. Og som alle har kunnet se, så har de radikale meldt sig ind i den røde lejr og foretræk altså Kirsten Jensen som borgmester. Da jeg erfarede det, kunne jeg godt se, at det ikke var muligt at få borgmesterposten, og hvis man ikke kan får det bedste, må man tage det næstbedste. Det vigtigste for os har været at sikre et markant fodaftryk for Venstre i byrådet, sådan at vores mange dygtige medlemmer har en god platform at føre politik fra. Og det er lykkedes. Nu har vi sikret os et godt afsæt for Venstre og vores samarbejdspartnere, og vi får et byråd, der samarbejder henover midten,” siger Klaus Markussen, der bliver 1. viceborgmester i det nye byråd, der tiltræder den 1. januar.
“Jeg vil være en markant og tydelig viceborgmester. Venstre fylder meget i den fordeling af magten, der er blevet aftalt, og den rolle vil jeg sørge for at fylde ud, så der bliver lagt mærke til den internt i det politiske arbejde i byrådet og eksternt, så borgerne også kan se det,” lover Klaus Markussen.
Læs også: Farvel til ole, Irene, Bente og René...
Der kommer en række nye udvalg i det nye byråd, og Venstre får mulighed for at indtage formandsposterne i flest udvalg. Det er en del af konstitueringsaftalen mellem Socialdemokratiet og Venstre, når nu Kirsten Jensen har fået den magtfulde borgmesterpost. Hvem, der skal sidde i hvilke udvalg, er dog ikke på plads i skrivende stund.
Der var trejde gang, at Venstre i Hillerød gik til valg med Klaus Markussen i spidsen. På spørgsmål om, hvorvidt han er klar til at tage en omgang mere, svarer han:
“Jeg er superglad for de tre gange, jeg har stået i spidsen for Venstres hold i Hillerød, og vi har haft fremgang hver gang - også denne gang. Man skal selvfølgelig altid sørge for at tænke sig godt om, men om jeg stiller op igen om fire år, har jeg ikke besluttet mig for endnu. I sidste ende er det jo også Venstres medlemmer, der bestemmer, hvem der skal være borgmesterkandidat, men en ting er fuldstændig sikkert: Den opgave, jeg nu er blevet valgt til, går jeg til med fuldt fokus og dedikation. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet,” siger han.

Publiceret 28 November 2017 05:00

SENESTE TV