Psykisk syg mand dømt for ni indbrud i Hillerød

Beboere på to forskellige adresser mødte indbrudstyv i deres hjem. Han viste sig at være psykisk syg og er nu dømt til anbringelse i psykiatrien

En 44-årig mand blev forleden i Retten i Hillerød dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling.
Manden var anklaget for ni indbrud eller indbrudsforsøg og blev kendt skyldig i dem alle.
Han havde i august, september og oktober brudt ind på adresserne Eberlinsvej, Bjørnebakken, Godthåbsvej, Enghavevej, Kirsebærbakken og Lindevej i Hillerød, hvorfra han havde stjålet blandt andet Ipads, punge, computere, telefoner, smykker med mere. Et sted havde han skaffet et hævekort med pinkodehusker og efterfølgende ad tre omgange hævet i alt 6000 kroner på kortet fra hæveautomater i Hillerød.
Også en bar og en restaurant i København havde manden stjålet pengekasser fra.
Fik du læst: 22-årig prøvekørte Skoda til en halv million -og kom aldrig tilbage

“Forfulgt hele sit liv”

Manden forklarede ifølge domsbogen, at han havde været forfulgt hele sit liv, hvor nogen havde forsøgt at slå ham ihjel. Han var blevet overfaldet med en golfkølle, og rockere slog ham, hvor han boede, fortalte han. Det havde været smertestillende for ham at gå på gaden. Han boede på institutionen Orion og gik ud for blandt andet at skaffe penge til kokain. Han fortalte også, at han nogle gange opsøgte psykatrisk sygehus for at få hjælp, men at han altid blev udskrevet.

Beboer var hjemme

På Kirsebærbakken var en mandlig beboer hjemme, da den 44-årige brød ind. Manden sad i et arbejdsværelse, da han hørte et højt knald. Han så, at der lå glasskår og en sten på gulvet, og han så den 44-årige have hånden ind gennem et hul i døren, hvor han prøvede at få fat på nøglen indvendig.
Beboeren bad manden forsvinde, og det gjorde han, men blev kort efter anholdt af politiet, hvis hundepatrulje havde snuset sig frem til ham.

Kravlet ind i badeværelset

En kvindelig beboer på Bjørnebakken mødte også den 44-årige i sit hjem, hvor han havde dirket låsen op på et badeværelsesvindue og var kravlet ind. Kvinden havde ikke hørt manden komme ind, men opdagede ham tilfældigt. Hun spurgte, hvem han var, og hvad han lavede der, og så gik han fra huset.
Hun kunne udpege manden på politiets fotos. ”Hun blev chokeret, da hun så ansigtet igen,” fortalte hun i retten ifølge domsbogen.
Manden havde desuden efterladt sig DNA på gerningsstederne, og der var billeder af ham fra overvågningskameraer.

Er sindssyg

En overlæge fra Psykiatrisk Center i Nordsjælland har erklæret manden sindssyg udtalte ifølge domsbogen, “at der ingen tvivl er om, at det også har været tilfældet på gerningstidspunkterne”.
”Han har været forsøgt højintensivt behandlet,” skriver overlægen.
Den 44-årige mand er født og opvokset i Tyrkiet, men opholdt sig fra seksårsalderen i Tyskland. Herfra blev han udvist som 22-årig på grund af kriminalitet og vendte tilbage til Tyrkiet. Her mødte han en dansk kvinde, som han fik barn med og bosatte sig i Danmark. Han blev i 2003 diagnosticeret med skizofreni.
Han er altså nu under psykiatrisk behandling.

Publiceret 26 November 2017 10:00

SENESTE TV