DEBAT:

"Stemmeret/stemmepligt"

Af
Af Preben Eriksen

Østervang 65

2 tv.

Hillerød

Hvis demokrati betyder retten til at stemme, så må det vel også være retten til at lade være. Og med lade være, mener jeg, at det er nok enhver politikers mareridt, hvis man ved ikke at stemme udtrykker sin foragt for systemet.
Jeg har ikke været i kontakt med en stemmeurne siden ca. 1985.
Hvis nogen mener, at man ikke har ret til at kritisere, hvis man ikke stemmer, så tager de frygtelig fejl. Personligt har jeg rigtig meget indflydelse ved f.eks. debatbreve, som jeg gennem mange år har benyttet mig af. Og ved ikke at stemme, låser man sig ikke fast, men uhindret have en holdning uden at få indre skrupler.
Det er underligt at se måske 70 procent af befolkningen, der trofast stemmer hver gang uden at have nogen mening og holdning om vort samfund.
Fik du læst: Kvinderne i undertal i det nye byråd
Ganske vist sidder man hver dag i toget og bliver tanket op af medierne, om hvad de skal mene. Man vil jo gerne have en mening som de andre. 
Men det, der foregår, er i virkeligheden, at de følger med i en føljeton. Og er spændt på hvad de skal opleve næste dag af underholdning. En rigtig gysterfilm. Det er lige som i kirken: Ingen er interesseret i dette bluffnummer. Men i julen der kommer de alle sammen.
For øvrigt tror jeg, hvad politik angår, så bliver den bestemt af helt andre magtkræfter, så som kapitalen, EU, verdenspolitikken og ikke mindst af massemedierne.

Publiceret 25 November 2017 20:00

SENESTE TV