Der er blevet lyttet til, hvad vælgerne har ønsket at sætte fokus på, og der bliver nu oprettet udvalg med fokus på arkitektur, miljø og trafik, siger Radikales Christina Thorholm.

Der er blevet lyttet til, hvad vælgerne har ønsket at sætte fokus på, og der bliver nu oprettet udvalg med fokus på arkitektur, miljø og trafik, siger Radikales Christina Thorholm.

Hillerød får flere nye udvalg:

Miljø, arkitektur og trafik på dagsordenen

Christina Thorholm fortæller, at konstitueringspartierne vil gøre viceborgmesterposten mere magtfuld og oprette nye udvalg med fokus på miljø, trafik og arkitektur efter vælgernes ønsker på vælgermøderne

Hillerød skal have flere udvalg.
Det fortæller Radikales Christina Thorholm, som var med i konstitueringsforhandlingerne indtil de sidste halvanden time.
Hillerød har nu, udover Økonomiudvalget, Miljø- og Teknikudvalget, Sundheds- og Socialudvalget, Seniorudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Børne- og Familieudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget.
Men i forhandlingerne har parterne arbejdet med at nedsætte nye udvalg, fortæller Christina Thorholm til Hillerød Posten.
“Der bliver lavet en masse nye udvalg på baggrund af valgkampen. Udvalgene skal tegne, at vi har lyttet til vælgerne og talt det, de har ønsket fokus på, ind i det indhold, vi har forhandlet om. Det tog tid i starten af forhandlingerne, at vi udover udvalgsposter, også talte indhold”.

Otte udvalg

Ifølge Christina Thorholm bliver der otte udvalg, og arkitektur, trafik og miljø kommer til at spille ind. Men da der blev forhandlet videre uden de Radikale til sidst, kender hun ikke detaljer og navne på udvalgene. Hun forventer, de bliver præsenteret i løbet af torsdag eller fredag.
“Det viser på fornemste vis, at politikerne har lyttet til den dialog og de debatter, der har været på vælgermøderne. Vi tager udgangspunkt i den dagsorden, der er hos borgerne. Derfor har valgkampen været super god,” siger hun.

Magtfuld viceborgmester

Parterne har forhandlet om, hvorvidt de forskellige udvalg får en mere borgerlig eller social profil, og i Økonomudvalget bliver der borgerligt flertal, siger Christina Thrholm, som understreger, at Radikale, som fra årsskiftet vil sidde på to pladser ud af byrådets 27, vil være tungen på vægtskålen i mange spørgsmål.
“Vi har stadig vores mandat i midten og kan lægge os begge veje. Så de er nødt til at lytte til os. Den position er ikke forsvundet,” siger hun og refererer også fra forhandlingerne, at viceborgmesterposten vil få en ny position med mere magt. Den post vil efter al forventning gå til Klaus Markussen fra Venstre.

Publiceret 23 November 2017 10:45