Håndværkerbiler ramt af indbrudsbølge

Nordsjællands Politi får mange anmeldelser om indbrud i håndværkeres varebiler. Tyve tømmer dem for kostbart el-værktøj

Af
Esben Mønster-Kjær

Natten til torsdag skete det igen: Tyve slog til mod adskillige varebiler, mens ejerne lå i deres senge. Denne gang gik det ud over fem vogne, som stod parkeret ved Danhostel i Hillerød.
Et vidne hørte bilruder blive knust og slog alarm til politiet kl. 04.13. Da betjente nåede frem til stedet, var gerningsmændene dog allerede væk, fortæller Jacob Grønkjær fra Nordsjællands Politi. Fem håndværkerbiler stod tilbage med ødelagte ruder.
Fik du læst: Farvel til Ole, Bente, Irene, René...
Politiet har indtil nu været i kontakt med tre af ejerne, der alle er håndværksfirmaer med base i Jylland. Deres biler holdt formentlig i Hillerød, fordi medarbejdere har opgaver på Sjælland og overnattede på vandrehjemmet.

Politiet har et spor

Indbruddene i nat er blot de seneste af en hel række, som har ramt Hillerød og de omgivende byer.
“Vi er inde i en hel bølge af tyverier fra håndværkerbiler,” siger Jacob Grønkjær.
Fik du læst: INDSLAG: Mette Thiesen bliver landets første byrådsmedlem for Nye Borgerlige
Tyvene går efter det elektrisk værktøj, som håndværkere opbevarer i deres arbejdsbiler. Indtil nu har gerningsmændene ikke efterladt sig spor, men denne gang fik politiet noget at gå efter. Et vidne så en “grålig Hyundai-lignende varebil” køre væk fra parkeringspladsen ved Danhostel. Den type er ifølge Jacob Grønkjær forholdsvis sjælden, så måske er politiet et skridt tættere på at stoppe indbrudsbølgen.

Publiceret 23 November 2017 07:00

SENESTE TV