Valgdrama i nat:

Der er endnu ikke sat navn på Hillerøds nye borgmester

Forhandlingerne om borgmesterkæden er sat på stand by

OPDATERET KLOKKEN 04.25: Der er stadig ikke sat navn på Hillerøds nye borgmester. Parterne - altså de radikale, Venstre og socialdemokraterne blev omkring klokken 3.30 i nat enige om at gå hjem og sove, inden forhandlingerne fortsætter "op ad dagen" onsdag.
Der er ingen klar vinder af borgmesterposten, da hverken Kirsten Jensens fløj eller Klaus Markussens fløj har flertal uden om Radikale. Socialdemokratiet har sammen med SF og Enhedslisten 12 mandater. Venstre har sammen med Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti ligeledes 12 mandater. Der skal 14 mandater til at have et flertal.
Hvem, der får borgmesterposten i Hillerød, kan dermed afgøres af Radikale, som får to mandater.
Klokken cirka 3.30 i nat kom parterne ud fra forhandlingerne med følgende melding:
"Vi har haft nogle rigtige gode samtaler, og dem har vi besluttet at fortsætter senere. Nu går vi hjem og sover lidt. Samtalerne er rigtig gode", lød det fra Kirsten Jensen i nat.
Der er endnu ikke sat tid på, hvornår parterne mødes for at genoptage forhandlingerne.
OPDATERET KLOKKEN 3.42:  Parterne er gået hver til sit og vil forvandle videre onsdag 'op ad dagen'.
OPDATERET KLOKKEN 1.30: De tre parter er igen gået ind i forhandlingsrummet
Parterne er i fuld gang med forhandlingerne om den kommende konstituering i Hillerød Kommune.
Der er ingen klar vinder af borgmesterposten, da hverken Kirsten Jensens fløj eller Klaus Markussens fløj har flertal uden om Radikale.
Socialdemokratiet har sammen med SF og Enhedslisten 12 mandater.
Venstre har sammen med Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti ligeledes 12 mandater.
Hvem, der får borgmesterposten, kan dermed afgøres af Radikale, som får to mandater.
Konservative får et mandat i det kommende byråd og kan dermed ikke tynge vægtskålen nok op til de 14 mandater, der kræves for at få flertal ud af byrådets i alt 27 mandater.
Lige nu forhandler Kirsten Jensen, Klaus Markussen og Christina Thorholm fra Radikale om den kommende konstituering. Thorholm har på forhånd ikke peget på en bestemt borgmesterkandidat, men har sagt, at hun peger på den borgmester, som kan skabe den bredeste konstituering.
OPDATERET KLOKKEN 00.22: Kirsten Jensen, Klaus Markussen og Christina Thorholm er kommet ud fra forhandlingsrummet - men er ikke kommet til enighed. Parterne har aftalt at mødes igen efter en time.

Publiceret 22 November 2017 00:00