65-årig dømt for at opbevare revolver, gaspistol og kanonslag

Politiet fandt både gammel revolver, en armbrøst og en gaspistol, da de ransagede en adresse i Hillerød. En 65-årig mand er nu dømt for ulovlig våbenbesiddelse

En Colt-revolver. En attrappistol. En armbrøst. En gaspistol. En peberspray. Og seks kanonslag.
Det er blandt andet, hvad en 65-årig mand forleden blev dømt for at opbevare på en adresse på Gammel Frederiksborgvej i Hillerød i april 2016.
Ifølge domsudskriftet i Retten i Hillerød erkendte den 65-årige sig skyldig i at have attrappatroner, peberspray, gaspistol med videre, men ikke i at overtræde våbenloven ved at være i besiddelse af revolveren og armbrøsten.

I garderobe og på natbord

Mandens bopæl blev ransaget af politiet, hvor de ulovlige våben blev fundet. Revolveren og kanonslagene blev fundet i garderoberum, pebersprayen på et natbord og gaspistolen i et skab i soveværelset. Armbrøsten var i et pulterkammer.
Revolveren er fremstillet i 1881 og kan lovligt besiddes, hvis man har en samlertilladelse. Det havde manden dog ikke. Han forklarede ifølge domsbogen, at han havde købt den på en antikvåbenmesse for cirka 10 år siden, fordi han syntes, det var sjovt at have den. Han fik ikke noget at vide om våbentilladelse, da han købte den.
Peberspray, knaldpatroner med videre havde han købt rundt omkring i Tyskland og armbrøsten som en souvenir i Bulgarien. Den er lavet af plast og kan kun skyde med plastpile, forklarede han. Men ifølge våbenloven er det forbudt at besidde armbrøster og slangebøsser – og der er ingen undtagelse for souvenirgenstande.
Ifølge domsbogen fremtrådte armbrøsten ikke ufarlig, så her blev manden fundet skyldig i overtrædelse af våbenloven.

Pistol fungerer

Med hensyn til revolveren lagde retten også vægt på, at våbenet fungerer normalt og kan affyre nyere ammunition.
Retten fandt desuden, at alle våben blev opbevaret uforsvarligt og umiddelbart tilgængeligt. Derfor blev manden dømt for at have besiddet våbenene under skærpende omstændigheder.
Manden er ikke tidligere straffet. Han blev idømt fire måneders betinget fængsel, og han skal udføre samfundstjeneste i 100 timer. Våbenene blev konfiskeret.
 

Publiceret 21 November 2017 08:00

SENESTE TV