DEBAT:

"Valget er let: Lær førstehjælp"

Af
Af Bent Kauffmann

formand for Røde Kors

Hillerød Afdeling

Slettebjerget 36

Hillerød

Undskyld. Men det er ikke for at forfladige valgene den 21. november. Det er vigtigt, at så mange som mulig giver deres demokratiske stemme til kende ved at stemme til såvel kommunal- som regionsvalg. Ingen tvivl om det.
Men der er også andre valg man kan tage. Nemlig det også at kunne hjælpe hinanden i hverdagen, hvis noget går galt. I Røde Kors har vi desværre kunnet se en forkert udvikling i antallet af tilskadekomne i trafikken, der har kostet menneskeliv. Efter flere års fald i antallet af trafikdræbte, er der de seneste år sket en beklagelig stigning. Vi vil derfor gerne slå et slag for mere hensynsfuldhed, også i trafikken. I det mindste håbe på, at endnu flere vil hjælpe til, hvis en ulykke er sket.
Hvis dette håb kan kombineres med en praktisk gave her op til jul og nytår, kunne det måske for nogen være en god ting at give hinanden et førstehjælpskursus. I Hillerød gennemfører Røde Kors bl.a. førstehjælpskurser i Frivilligcenter Hillerød den 26. november, 10. december og 7. januar. Vil man vide mere, er man velkommen til at kontakte Røde Kors afdelingen på 4825 2511, eller få flere oplysninger i Røde Kors Butik i Slotsgade 53.
Valget, at lære førstehjælp, burde være let, så flere kan hjælpe hinanden, hvis ulykken skulle ske.
De andre valg er måske lidt sværere, men gør noget, i stedet for kun at klage over andre. Vi mennesker vil jo egentlig helst have det rart sammen.

Publiceret 18 November 2017 16:00

SENESTE TV