Svømmeklub vil have flere timer i vandet

Hillerød Svømmeklub ønsker mere tid i vandet i svømmehallen

Af
Jens Berg Thomsen

Mere bassintid i svømmehallen. Sådan lyder ønsket fra Hillerød Svømmeklub, der tilbage i oktober ansøgte om en ændret fordeling af vandtiden, så den offentlige åbningstid bliver gjort mindre, og så svømmeklubben kan give flere borgere mulighed for at gå til svømning samt give klubbens medlemmer mulighed for at træne på bedre tidspunkter.
Fik du læst: Så er det nu, du skal søge: Pengeregn ned over frivillige
“Vi har ventelister i primetime-tiderne, hvor det passer børnefamilier bedst at gå til svømning. Vi vil også gerne give vores konkurrencesvømmere mulighed for at træne på andre tidspunkter. Når man er konkurrencesvømmer er det et vilkår at træne meget, men det er ikke børn i alle aldre, der har godt af at træne fra klokken halv seks om morgenen, inden de skal i skole,” siger Tilde Juul, der er formand for svømmeklubben.

Motion for unge

Ud over de to ønsker om flere familievenlige tider og andre tider til konkurrencesvømmerne, har klubben et tredje ønske, fortæller formanden. Og det er at oprette nye tilbud til andre målgrupper, end klubben har i forvejen.
“Det kunne være unge mennesker, der gerne bare vil dyrke noget motion, men ikke på eliteplan. Den slags har vi ikke i dag, for det er både et spørgsmål om økonomi og dét at kunne give flest mulige borger svømmeundervisning, når vi skal finde plads til nye medlemmer. Skal klubben oprette et hold, der måske træner tre gange en time om ugen skal det opvejes, om det bedre kan betale sig at oprette seks svømmeskolehold, der kun bruger en halv time i vandet hver. Men vi ønsker også hold, som appellerer til bredden blandt unge mennesker, der gerne vil dyrke motion og være en del af en forening. Det kan bare ikke lade sig gøre, hvis ikke vi får mere vandtid,“ siger Tilde Juul.

Mest offentligt åbent

I forvejen er svømmehallen i Hillerød en af de svømmehaller i Danmark, der har mest offentligt åbnet, fortæller svømmeklubformanden.
“Det betyder også noget for vores medlemstal. Klubben i Slangerup har eksempelvis flere medlemmer end os, men deres by er fire gange så lille som Hillerød. Byer på samme størrelse har dobbelt op på medlemmer. Vi kunne godt tænke os, at borgerne i Hillerød fik nogle flere muligheder for at gå til svømning. Det er ikke dårligt med offentligt åbent, men vi mener, at borgerne i Hillerød Kommune får mere både kvalitativt og kvantitativt, hvis de er medlem af en svømmeklub,” siger Tilde Juul.
Fik du læst: DEBAT: Flere cykelstier i Hillerød Kommune
Mere tid til svømmeklubben kræver dog penge fra kommunen, fordi Frederiksborgcentret, der driver svømmehallen, så måtte holde mindre åbent for betalende gæster, og det skal Frederiksborgcentret kompenseres for, fortæller formanden
“Det bedste for os ville være, at svømmehallen blev udvidet. Dengang svømmehallen blev bygget, var der 20.000 indbyggere i kommunen. Nu er der 50.000. Men det er et lidt langt perspektiv at vente på. Der ville gå måske fire år, inden den står færdig, og derfor har vi søgt om mere tid i vandet,” siger Tilde Juul.
På sit seneste møde har politikerne i kultur- og fritidsudvalget besluttet at opfordre Frederiksborgcentret til at komme med nogle scenarier for, hvordan svømmeklubben kan få mere vandtid.

null

Publiceret 14 November 2017 08:31

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV