DEBAT:

"Det konservative dna"

Af
Af Bente Claudi

byrådsmedlem og -kandidat (K)

seniorudvalgsformand Christianshave

Hillerød

Konservativ – midt mellem regneark og den mindste, laveste fællesnævner
Konservativ grundværdi er, at enhver skal tage ansvar for sig selv og sit liv. Men det er ligeså vigtigt for os, at de svageste får den hjælp, de har brug for. Som konservativ er det mit mål at skabe balance mellem økonomisk og social ansvarlighed.
Nogle partier hælder mest til regneark og økonomi – for dem handler det mest om, at enhver er sin egen lykkes smed. Andre partier hælder mest til, at vi skal være så solidariske, at alle skal have lige meget. Det betyder, at vi alle skal have lige lidt. Det er det, der menes med ”den laveste fællesnævner”.
Som konservativ vil samarbejde jeg med dem, som deler vores holdninger og vil arbejde for social og økonomisk ansvarlighed. Det kan skifte fra sag til sag – sådan er det jo i et demokrati.
Det gør, at den konservative byrådsgruppe kan formidle samarbejdet mellem to markante fløje. Det har gjort, at den konservative byrådsgruppe har fået solide konservative fingeraftryk i den sidste periode – og er klar til at fortsætte samarbejde bredt hen over midten.
Vi skal bruge regneark og økonomi til at opføre os ansvarligt. Og vi skal have et stort hjerte til de, som har brug for det. De ældre, de svage og alle andre, der uforskyldt er kommet ud på kanten og har brug for hjælp til at komme tilbage.
Som konservativ arbejder jeg altså for at bygge bro mellem regneark og varme hjerter. Det er det konservative dna.

Publiceret 13 November 2017 20:00

SENESTE TV