DEBAT:

Luk op for integration

Af
Janna Espenhain (V) kandidat til KV17 Hammersholt Byvej 1 Hillerød

Som ung var jeg i en gruppe, der læste til eksamen. Jeg havde lavet toast til alle, så vi kunne få lidt at spise. Men da jeg giver toasten til den ene af mine kammerater, kigger han på mig og siger: ”Er der skinke i, for jeg er muslim?”
Vi havde temmelig travl, så i stedet for at lave en ny mad, spurgte jeg, om han ikke bare kunne tage skinken ud. Han kiggede overrasket på mig, og der var helt stille i gruppen. Så tog han skinken ud, tog en ordentlig bid af toasten og sagde grinende: ”Dejligt med en dansker, der ikke farer rundt, bare fordi jeg er muslim!”
Men sandheden er, at jeg ikke engang havde overvejet, at han var muslim. Han studerede jo som os, han talte dansk som os, og han fortalte dårlige jokes - lige præcis som os andre. Det kan godt være, han hjemme levede anderledes end os, men det betød ikke noget for vores fællesskab. Vores mål var ens - at få en god karakter til eksamen.
Mange år er gået, og i dag stiller jeg op som byrådskandidat for Venstre. Jeg er glad og stolt af at tilhøre et parti, hvor integrationspolitik går ud på at få alle nye danskere til at deltage aktivt i samfundet, så hurtigt som muligt.
Vi behøver ikke at være ens, men at have et fællesskab om studier, arbejde eller interesser er vejen frem.

Publiceret 12 November 2017 17:00

SENESTE TV