Bymuseet indsamler minder til julemarkedet

Borgernes særlige juleoplevelser med i udstilling 2.-3. december

Igennem 25 år har Hillerød Bymuseum på Jægerbakken holdt julemarked i den første weekend af december, hvor frivillige har filtet garn med børnene, strikket uldhatte og nisser, haft gang i marcipangrismaskinen, lavet hjemmebagte honninghjerter og brygget litervis af kaffe og gløgg til de voksne til lyden af harmonikaens toner.
For nogle er sådan et julemarked indbegrebet af jul i Hillerød – men jul kan også være så meget andet. Som en del af julemarkedet i år, vil museet gerne lave en miniudstilling om det, der betyder noget for alle i Hillerød i julen.
Derfor inviterer man Hillerød og omegns helt almindelige og ualmindelige borgere til at bidrage med genstande, billeder og historier fra de juleoplevelser, der har sat sig spor i dem.

Får genstandene tilbage

Hvis man har en genstand, et brev, et billede eller andet, som minder om den mest mindeværdige, svære, kærlige, overraskende, romantiske juleoplevelse, så kontakt museet, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.
Tingene udstilles på museet i forbindelse med Hillerød Bymuseums julemarked 2-3. december sammen med fortællingen. Alle genstande afleveres tilbage efter julemarkedet.
Det kunne være den gave, man blev allermest glad for, julekortet eller invitationen, der lyste op netop den jul, ølglasset fra julefrokosten, der satte gang i amorinerne og endte med bryllup, en særlig juletradition – eller noget helt, helt andet.
Hvis man ikke ønsker sit navn, men kun historien frem, kan man være anonym.
Genstande kan afleveres på museet 27.-29. november kl. 12.30-14 eller efter aftale ved at kontakte museumsformidler Ingeborg Philipsen, tlf. 6181 5810, mail: ibp@museumns.dk.jesl

Publiceret 12 November 2017 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV