DEBAT:

"Konservative er desværre den største trussel"

Af
Anders Andskov Thorsen Stenager 2 Uvelse

”Kære Dorte, Tak for din mail.”
Sådan begyndte en mail, jeg skrev for nu snart fire år siden efter sidste kommunalvalg 19. november 2013.
Omstændighederne bag mailen var en følelse af, at min borgerlige stemme pludselig ikke længere var en borgerlig stemme, selvom den var sat ved Det Konservative Folkeparti.
Den mail, som jeg takkede for, var Dorte Meldgaards forsøg på at forklare mig, hvordan en konstituering med Socialdemokraterne, Radikale, SF og Fælleslisten var helt naturlig og en god konservativ måde at sikre borgerlig indflydelse på.
Det havde sikkert haft større virkning at hælde vand på en gås, men det virkede som om, Dorte og det konservative bagland var overbevist om, at det var måden at sikre borgerlig indflydelse på.
Nu er det til at overse de borgerlige landvindinger, der er gennemført her ï Hillerød kommune de seneste fire år, og jeg er sikkert ikke den eneste borgerlige vælger, der har tænkt over, hvordan det kunne have været.
Det er ærgerligt, at det borgelige flertal, der var efter sidste kommunevalg, aldrig fik en chance for at udmønte sig i borgerlig politik i Hillerød kommune. Det Konservative Folkeparti i Hillerød og Dorte Meldgaards ambition om borgmesterposten stod desværre i vejen.
Nu står vi over for et nyt kommunalvalg, og håbet er fortsat, at vi kan få et borgerligt flertal og en borgerlig borgmester.
Selvom det kan lyde underligt, er en af de største trusler mod et borgerligt flertal i Hillerød kommune desværre Det Konservative Folkeparti og Dorte Meldgaard. Der er selvfølgelig også alle de ikke borgerlige partier, men de har bekendt kulør - til forskel fra Det Konservative Folkeparti og Dorte Meldgaard.
Dette kan få en betydning, når regnskabet skal gøres op, og vi kan stå i en tilsvarende situation som i 2013.
Enhver stemme på Det Konservative Folkeparti i Hillerød kan ende med at være en spildt borgerlig stemme, hvis de igen vælger at konstituerer sig med venstrefløjen for at sikre borgmesterposten til Dorte Meldgaard.

Publiceret 10 November 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV