DEBAT:

Går imod egne planer - klar til udskiftning

Af
Karsten D. Olesen

arkitekt Almevej 4 Hillerød

Tue Tortzen hævder, at kommunen HAR kvalificerede arkitekter. I forlængelse af mange skandalebeslutninger var opfattelsen den modsatte, men med udmeldingen påtages et politikeransvar for de beslutninger. Det er belejligt at vide her op til kommunalvalget.
Kan det underbygges? Ja. Man besluttede seks højhuse på Mølllebro, om hvilke kommunen selv skrev, at det vil påvirke Frederiksborg Slot negativt. Der gælder ellers, at ”I planlægningen skal Frederiksborg Slots dominans i forhold til den omliggende by bevares”, og de skrev ”Det bør sikres, at projektet respekterer Frederiksborg Slot som vartegn”, men man endte med at erklære højhusene for et vartegn(!). Vel at mærke UDEN at vide - og uden indflydelse på, hvordan det kommer til at se ud. Et nyt vartegn købt som katten i sækken.
Siden har man bedt investorer byde på at bygge et 'spektakulært' højhus på Markedspladsen, selv om kommunen skriver: ”Som noget unikt er byens bebyggelse mod syd og øst holdt forholdsvis lav, så Frederiksborg Slot i byens hjerte stadig kan ses langvejs fra”. Slagerupsgade er derfor udlagt som 'indbliksgade' i forhold til slottet - men det er uden betydning. Tortzen og Co. er ligeglade.
”Når vi bygger (…) har vi fokus på den visuelle påvirkning af omgivelserne. (…) og vi skal turde stille krav til kvaliteten (...)”, men stillede man så kvalitetskrav til byggeriet på Hostrupvej 3 på byens centrale indfaldsvej? Det ses ikke.
Eller også tør de ikke? ”De andre [byrådsmedlemmer] skal nok lære, at vi ikke bestemmer det hele”, som Tortzen sagde til Amtsavisen under Møllebrosagen.
Modstandere beskyldes for at stå imod udviklingen, men det er Tortzen bakket op af især K, V, DF og LA, der står i vejen for en langsigtet positiv udvikling, hvor værdierne bevares til glæde for os, fremtidens turister og dermed vores erhvervsliv.
Der styres ALT for kortsigtet.

Publiceret 10 November 2017 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV