Mette Thiesen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige i Hillerød, blev truet, da hun onsdag morgen var i gang med at dele flyers ud på Hillerød Station.

Mette Thiesen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige i Hillerød, blev truet, da hun onsdag morgen var i gang med at dele flyers ud på Hillerød Station.

Lokalpolitiker truet på stationen:

"Jeg troede faktisk, at han ville slå mig"

Nye Borgerliges spidskandidat i Hillerød, Mette Thiesen, var onsdag morgen udsat for en ubehagelig oplevelse på stationen

Af
Martin Warming

Martin Warming

Byrådsmedlem Mette Thiesen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget i Hillerød, blev onsdag morgen truet af en vred mand, mens hun var i gang med at dele flyers ud på Hillerød Station.
“Jeg havde set ham tidligere på morgenen, hvor jeg havde tilbudt ham en flyer, men han kiggede meget ondt på mig og gik videre. Kort efter kom han tilbage, og jeg tilbød ham en flyer igen, da jeg tænkte, at det jo kunne være, han havde ombestemt sig, men pludselig går han meget truende over mod mig og flår flyeren ud af hånden på mig. Så tager han hånden op mod sin egen hals og gestikulerer kvælning, mens han river min flyer midt over og smider på jorden. Jeg troede faktisk, at han ville slå mig på et tidspunkt,” fortæller Mette Thiesen om den ubehagelige episode.

Er ikke sart

Mette Thisen er helt afklaret med, at det ikke er alle, der deler hendes synspunkter - men ligesom hun respekterer folk med andre politiske holdninger end sine egne, synes hun også, at de skal respektere hende, siger hun.
Læs også: Kampen om lygtepælene
“Jeg er bestemt ikke sart, men jeg opfattede episoden på stationen som værende meget truende. Jeg blev faktisk ret vred over det, for jeg synes, at vi skal respektere hinanden, og det skal være muligt for os politikere at komme ud med vores budskaber uden at frygte at blive truet - eller i værste fald udsat for vold . Jeg er glad for, at jeg ikke havde nogen fra vores ungdomsorganisation med, for jeg synes ikke, at de skal opleve den slags,” siger Mette Thiesen til Hillerød Posten.

Bøjer sig ikke

Mette Thiesen har tidligere været udsat for ubehagelige oplevelser og trusler i forbindelse med sit politiske arbejde, men det er ikke noget, der får hende til at tie, understreger hun. Tværtimod.
Læs også: TV 2 Lorry inviterer til live valgdebat i Hillerød
“Det er absolut ikke første gang. Jeg har oplevet lignende situationer før, og der er også nogen, der tidligere har brændt mine valgplakater af. Det her ændrer ikke noget for mig, men jeg tror, det er vigtigt, at vi sender et klart signal om, at vi ikke vil finde os i den slags. Mange har den holdning, at hvis du tør stikke næsen frem, så må du også bare finde dig i at blive truet en gang imellem, men det er slet ikke i orden at blive udsat for trusler fra folk, der har en anden politisk overbevisning end en selv. Jeg bøjer mig ikke for truende adfærd. Det motiverer mig blot og minder mig om, hvor vigtig kampen er,” siger Mette Thiesen, der har anmeldt episoden til Nordsjællands Politi.
Mette Thiesen beskriver den truende mand som cirka 30 år og 'venstrefløjsaktivist' .
Episoden fandt sted på Hillerød Station onsdag morgen omkring klokken 7.10.

null

Publiceret 02 November 2017 07:49