Det kan være meget svært at få en hal-tid eller plads på en kunstgræsbane i Hillerød, og det er med til at trække Hillerød Kommune ned i undersøgelsen fra DIF. Arkivfoto

Det kan være meget svært at få en hal-tid eller plads på en kunstgræsbane i Hillerød, og det er med til at trække Hillerød Kommune ned i undersøgelsen fra DIF. Arkivfoto

Hillerød Kommune får dumpe-karakterer i stor idrætsundersøgelse

De lokale idrætsforeninger, der har deltaget i en ny stor undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund, er ikke imponeret over kommunens indsats på idrætsområdet

Af
Martin Warming

Martin Warming

Hillerød Kommune klarer sig mildest talt ikke særlig godt i en ny undersøgelse af idrætsforeningernes vilkår.
Hillerød Kommune indtager en 86.-plads - ud af 93 kommuner - i undersøgelsen, hvor Danmarks Idrætsforbund, DIF, har sammenlignet de danske kommuner med hinanden.
'Idrætsforeningernes vilkår - rammer og vilkår' hedder undersøgelsen, som DIF Analyse står bag. Her rangeres samtlige danske kommuner (undtagen de fem små ø-kommuner) i forhold til hinanden. Det sker på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder: Frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik.
Peder Bisgaard (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget i Hillerød Kommune, ærgrer sig selvfølgelig over den dårlige placering i undersøgelsen.
“Som udgangspunkt er jeg selvfølgelig skuffet over den placering. Det mener jeg faktisk ikke, at vi fortjener,” siger Peder Bisgaard til Hillerød Posten.
“Men jeg vil da også indrømme, at jeg ikke er imponeret over bevarelsesprocenten på 31 procent. Det er under en tredjedel af de lokale idrætsforeninger, der har svaret på spørgeskemaet fra DIF, og man kan jo frygte, at det er de foreninger, der er utilfredse, der gider svare. Der en nok en tendens til, at man ikke har det store behov for at deltage i sådan en undersøgelse, hvis man er glad og tilfreds, men når det så er sagt, så er det da klart, at der stadig er ting, vi fra kommunens side kan gøre bedre. Der er åbenbart et eller anden der halter i vores kommunikation med foreningerne, og det er vi nødsaget til at kigge nærmere på,” lyder det fra Peder Bisgaard, der understreger, at han endnu ikke har set hele undersøgelsen fra DIF.
Se hele undersøgelsen fra DIF her

Mangler faciliteter

Mange foreninger i Hillerød oplever - ifølge undersøgelsen - at det er svært at få tilskud fra kommunen, og desuden mener mange foreninger, at idrætsområdet ikke bliver prioriteret økonomisk højt af kommunen.
Derudover er det specielt manglen på idrætsfaciliteter, der er med til at trække Hillerød Kommune ned i undersøgelsen.
“Det er jo desværre ikke et problem, man bare lige løser fra den ene dag til den anden. Det er som at flytte et stort tankskib. Vi ved godt, at vi mangler faciliteter i Hillerød, og vi har faktisk gang i rigtig mange projekter rundt omkring i kommunen,” siger Peder Bisgaard.
Fik du læst: Konkurs: Domino's i Hillerød er lukket
I den forbindelse nævner han blandet andet StreetLab, Det Aktive Gadekær i Østbyen, der formentlig munder ud i en kunstgræsbane, et projekt i Ll. Lyngby, der hedder Liv og glade dage, hvor en kunstgræs- og multibane er inde i billedet, udbygningen af hallen i Skævinge og arbejdet med fodboldbanerne ved Hillerød Vest Skolen, der gerne skulle betyde, at der kommer en 11-mands-bane mere.

Valgtema

DIF's formand, Niels Nygaard, håber, at kommunalpolitikerne vil dykke ned i undersøgelsen og finde inspiration til, hvordan de kan forbedre vilkårene for idrætsforeningerne i deres kommune.
”Denne undersøgelse er et vigtigt redskab for kommunalpolitikerne, og jeg har en forventning om, at resultaterne bliver et tema i valgkampen. Det er vigtigt, at så mange danskere som muligt oplever glæden ved at dyrke idræt. Samtidig er idrætsforeninger et kæmpe aktiv for kommunerne i forhold til blandt andet sundhed, fællesskaber og demokratidannelse. Derfor er det i kommunernes egen interesse, at idrætsforeningerne har gode vilkår at fungere under. Det budskab, håber jeg, at politikerne tager med i valgkampen”, siger Niels Nygaard i en pressemeddelelse fra DIF.

Publiceret 25 October 2017 11:51