Lokalplan i høring:

Boliger og sognehus i Østergade

Borgerne skal nu høres om planerne om at bygge nye boliger og sognehus i Østergade

Nye boliger i tre en halv etager og et nyt sognehus foran Hillerød Kirke.
Der er store byggeplaner på vej i Østergade, hvor en ny lokalplan nu er sendt i høring.
Allerede i december sidste år præsenterede Hillerød Kirke arkitektplanerne for et nyt sognehus, og i marts behandlede byrådet de første ønsker til lokalplanen, som altså nu sendes i høring ved borgerne.
I første omgang var også planer om at bygge bolgier oven på parkeringshuset med, men de er nu midlertidigt pillet ud, forklarede teknikudvalgsformand Tue Tortzen på byrådsmødet 27. september:
“Vi havde besluttet at igangsætte lokalplansarbejdet, men nu har vi ændret lidt i det og taget p-huset ud. Der skal afklares nogle forhold om p-husets videre skæbne, og for at vi kan få gang i resten af planen, fremlægger vi nu forslaget,” sagde han.
Fik du læst: Indsat tæskede anden indsat med en dåse tun i en sok

Domea vil bygge boliger

Ifølge sagsfremstillingen er det Domea, som ønsker at bygge boliger oven på p-huset. Det mulige projekt er på seks en halv etager - eller fire en halv set fra Østergade. Dette skal dog undersøges og helst uden at forsinke lokalplanen, så forvaltningen vil i stedet fremlægge en separat sag om det for politikerne omkring årsskiftet.
Byrådet har tidligere afvist boligselskabet KAB's ønske om at bygge ungdomsboliger ovenpå p-huset. Det byggeri ville være 17 meter højt mod politigårdens 11 meter. Hillerød Kirke er 22 meter høj, skrev forvaltningen i sagsfremstillingen dengang.

Det nye boligbyggeri i Østergade kan blive op mod 21 meter højt. Illustration: Hillerød Kommune

Det nye boligbyggeri i Østergade kan blive op mod 21 meter højt. Illustration: Hillerød Kommune

Boliger i 21 meters højde

Så i første omgang bliver lokalplanen kun for sognehuset og boligerne ovenpå det, forvaltningen kalder Irma-bygningen, hvor Estate Invest ønsker at bygge boliger.
Lokalplanen sætter en maximal højde på 21 meter til kip set fra Østergade på de kommende boliger.
Lokalplanen muliggør også planerne om det nye sognehus på pladsen mellem kirken og Østergade. Her skal fem gamle lindetræer fældes og erstattes med nye.
Lokalplanen udlægger desuden en offentligt tilgængelig sti mellem biografen på Nordre Jernbanevej, over den kommunale kirkegård og kirkens areal, til parkeringshuset i Østergade. Det sker dog kun, hvis ejeren af biografen ønsker at bekoste anlæg og drift af stien.

Nedtonet sognehus

Sognehuset skal ifølge lokalplanen fremstå nedtonet i forhold til kirken. Bygningens udseende skal være neddæmpet og ikke dominere kirkens udtryk i rød tegl. Der gives mulighed for at etablere solceller på sognehusets tag. Den resterende del at taget skal etableres som grønt tag med græs, stenurter eller lignende.
Lokalplanen er i høring frem til 24. november. Der afholdes også et borgermøde torsdag den 12. oktober kl. 17 i Byrådssalen på Hillerød rådhus.

Publiceret 24 October 2017 07:00

SENESTE TV