Gys:

Uhyggelig fredag tiltrak rigtig mange i Hillerød

Fredagens ’horrorwalk’ fik rigtig mange til at gyse i Hillerød. ’En fantastisk stemning’ i byen, mener handelsformand

Det nye tiltag 'horror-walk' fik en rigtig god start i Hillerøds bymidte i fredags.
Sådan lyder det fra cityforeningens formand Martin Iversen til Hillerød Posten:
“Vi var utroligt spændte på fremmødet. Men jeg vil vurdere, at der har været cirka 1000 mennesker, og de 500 gratis fakler blev hurtigt delt ud, hvilket gav en fantastisk stemning igennem byen”.
Fik du læst: Ny tradition indtager Hillerød

Masser af mennesker

På Torvet var der masser af mennesker lige fra starten til de mange aktiviteter som græskarudskæring, ansigtsmaling og monsterkamp. Og som optakt til horrorwalken klokken 17.30 gik der i løbet af dagen forskellige zombier og uhyrer rundt.
“Der var stor opmærksomhed, hver gang de gik forbi. Det var også dejligt at se, at mange af børnene kom udklædt, og mange blev også ansigtsmalet, så de var helt klar til uhygge,” fortæller Martin Iversen.
Horrorwalken startede i Helsingørsgade, og der gik ikke mange meter, før deltagerne fik deres første forskrækkelse, da en mand med slagterlignende udklædning gik hen imod dem med en motorsav i hænderne. Herefter fulgte en masse forskellige gys på ruten, også langs Slotssøen. Her blev deltagerne overrasket af både zombier, vampyrer, spøgelsesbørn med mere.
“Det var sjovt at høre folks skrig, når de blev overrasket, og man kunne se, at de forskellige familier og venner holdt hinanden godt fast i hænderne”.

På Torvet kunne de små blandt andet skyde efter monsterhoveder. Foto: Claus Beyer

På Torvet kunne de små blandt andet skyde efter monsterhoveder. Foto: Claus Beyer

Vender tilbage næste år

Arrangementet vender tilbage næste år, lover Martin Iversen. Da vil arrangørerne at lave flere og større aktiviteter på Torvet. Også horrorwalken bliver længere og åben i længere tid, og måske kommer den til at ligge senere, så det er mere mørkt. I hvert fald skal erfaringerne nu samles op.
“Jeg glæder mig virkelig til en horrorwalk 2.0 i 2018, hvor vi har et helt år til at planlægge den frem for de ca. fire uger, vi har haft i år. Vi har virkelig løbet stærkt for at få stablet eventet på benene, og oven på de gode reaktioner er det klart at horrorwalk er på vores program igen til næste år,” siger Martin Iversen, som roser både Eventyrridderne og Rodes, som har stået for alle aktørerne:
“De har gjort et fænomenalt stykke arbejde med at finde nogle dygtige folk med flotte udklædninger. De virkede virkelig ægte allesammen, og de var meget skræmmende i deres roller rundt på ruten”.
Han takker også sponsorerne, som udover Rodes og Eventyrridderne er Hillerød Posten, og takker Den Lille Færge for at tilbyde gratis sejlads. Både skibet og skipperne var uhyggeligt udsmykket.
Derudover har BioCity Hillerød også støttet op om arrangementet ved at vise en særforestilling på gyserklassikeren “Suspiria” til kun 50 kroner, så aftenen kunne fuldendes i uhyggens tema.
“Det er rart at mærke, at byen spiller hinanden gode og viser god holdånd ved denne typer arrangementer,” lyder det fra Martin Iversen. Mdt

I gågaderne blev både børn og voksne med med uhyggelige monstre, zombier - og kvinder med babyer kravlende ud af den gravide mave. Foto: Claus Beyer

I gågaderne blev både børn og voksne med med uhyggelige monstre, zombier - og kvinder med babyer kravlende ud af den gravide mave. Foto: Claus Beyer

De 500 gratis fakler lyste op på horrorwalken. Foto: Frederik Frost

De 500 gratis fakler lyste op på horrorwalken. Foto: Frederik Frost

Publiceret 23 October 2017 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV