DEBAT:

Skattekroner skal anvendes til velfærd, skattelettelser og ikke på dyr administration

Af
Morten Bille

byrådskandidat for Nye Borgerlige

Søbuen 111

Hillerød

Nye Borgerlige gik til budgetmøderne i håbet om at sænke kommuneskatten.
Der var desværre ikke politisk vilje, selv om Nye Borgerlige kunne finde finansieringen. Der var ikke lydhørhed over for dette selvom borgmester Dorte Meldgaards (DM) parti Konservative netop har skattelettelser som kommunal mærkesag.
Årsagen skyldes den “røde” konstitueringsaftale, som blev indgået for fire år siden, og som gjorde DM til borgmester, tilsyneladende også forpligter ind i 2018-budgettet. Ærgerligt for de borgere, der i 2013 stemte på og for et borgerligt flertal med en borgerlig borgmester. Denne er tilsyneladende kun af navn og ikke gavn.
Nye Borgerlige ønskede at få belyst kommunens omkostninger til administration, og Hillerød er i en analyse, sammenlignet med 10 andre kommuner, som blandt andet er Furesø, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal, kendetegnet ved at have væsentligt lavere omkostninger til administration end Hillerød.
I analysen fremgår det, at “Hillerød Kommune er cirka 550 kroner over gennemsnittet per indbygger i 2017 (budgettal), hvilket giver en difference i forhold til gennemsnittet i Nordsjælland på cirka 27-28 millioner kroner om året. Endvidere bemærkes, at de administrative udgifter per indbygger i Hillerød samlet set har været stigende i denne periode særligt fra 2015 og frem.” Kilde: administrationen i Hillerød.
Nye Borgerlige ønsker, at borgerne får værdi for sine skattekroner, at pengene ikke unødvendigt bruges på administration og sidst, men ikke mindst, med en reduktion af skatten med 0,2 procent vil det svare til kun fire millioner mindre i skatteindtægt i 2018.
Der er altså penge til både at øge velfærden og sænke skatten, hvis bare Hillerød blev drevet økonomisk ansvarligt.

Publiceret 13 October 2017 14:00

SENESTE TV