Danseskoler gav den gas imod mobning

Der findes mange forskellige måder at støtte kampen mod mobning på. En danseskole i Hillerød går nu også ind i kampen

Af
Af Claudia Pindstrup og Sofie Westring Sørensen

Mobning er desværre stadig et meget aktuelt problem, men heldigvis er der mange organisationer, skoler og institutioner i hele landet, der hver dag kæmper for at stoppe mobning.
De prøver at mindske de konsekvenser, det kan få eller allerede har, for børn som bliver udsat for mobning. Derudover prøver mange at skabe så meget fokus på emnet som muligt, og det hjælper VJCDANS i Hillerød og Star Dance i Lyngby med.
Fik du læst: Frygter dødsulykke: Tung trafik truer landsby
De to initiativtagere og danselærere Maria-Louise Ungstrup Christensen fra VJCDANS og Jeanne Juncker Jørgensen fra Star Dance, samlede forleden 120 børn i alderen 7-11 år til at lave en dansevideo for at give netop mobning mere opmærksomhed, og de gav den fuld gas i to timer.
På begge danseskoler har børnene arbejdet med den samme dans til musikken af 'Anti-mobbesangen" fra 'Far til Fire'-filmen 'På Hjemmebane'. I søndags dansede børnene fra begge danseskoler sammen og fik lavet en anti-mobbe-dansevideo.
Formålet med projektet var selvfølgelig først og fremmest at støtte kampen mod mobning, men det handler altså også om dans.
Fællesskabet man får igennem dans, at styrke danseglæden, at skabe et fællesskab, hvor alle er vindere, og ikke mindst, at de medvirkende børn fik en hyggelig og sjov dansedag på tværs af danseskolerne.

120 deltog i dansedagen mod mobning. Pressefoto

120 deltog i dansedagen mod mobning. Pressefoto

De gav den fuld gas. Privatfoto

De gav den fuld gas. Privatfoto

Kreative forældre havde malet i ansigter, på hænder, på tshirts, lavet hårbånd osv. Privatfoto

Kreative forældre havde malet i ansigter, på hænder, på tshirts, lavet hårbånd osv. Privatfoto

Publiceret 13 October 2017 06:00

SENESTE TV