Uddannelse:

Danmarkspremiere på ny intro for 8. klasser

Erhvervsskolen Esnord har afprøvet et nyt introforløb

På Esnord - Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød - har 1.700 elever fra 8. klasse på regionens skoler afprøvet et nyt introforløb til erhvervsuddannelserne. Det nye forløb er drevet af et team af seks unge værter, som skolen ifølge en pressemeddelelse har ansat til at fortælle de besøgende 14-15-årige om skolens uddannelser og medvirke til at give dem en god, sjov og spændende dag.

Præsenterer fagligt miljø

Piger og drenge fra 8. klasse arbejder under forløbet i grupper, og den nye måde at afvikle introforløb på har været afprøvet på Erhvervsskolen Nordsjællands adresse på Milnersvej over de seneste fem uger med tre-fire klasser per dag.
Formålet med introdagen har været at give de besøgende elever, som snart skal til at vælge ungdomsuddannelse, et indtryk af de mange erhvervsuddannelser og ikke mindst det faglige miljø, man kan finde på en erhvervsskole.

Ny måde at håndtere på

Introdage for 8. klasser er der egentlig ikke noget nyt i, fortæller skolen, det gør alle ungdomsuddannelsesinstitutioner, men det nye har været den måde, det er blevet grebet an på Erhvervsskolen Nordsjælland i år.

Unge ambassadører

”På Introdagen her på Esnord handler det om at give 8. klasseeleverne et indblik i de forskellige fag, man kan tage her - og et indblik i vores miljø. Det er jo helt specielt, at man som elev på en erhvervsuddannelse får arbejdstøj, som allerede ved første blik viser et tydeligt fællesskab. Og så handler det om, at eleverne præsenteres for uddannelsesformen på erhvervsuddannelserne, hvor en stor del af uddannelsen gennemføres i en virksomhed. Det kan være en lidt kompleks viden at formidle til 8.klasse elever, og derfor har vi i år valgt at ansætte en gruppe af studerende, som kun er få år ældre end de elever, de skal tale til, for de kan langt bedre kommunikere med de unge i øjenhøjde,” udtaler uddannelsesleder Anne Sofie Troglauer i pressemeddelelsen. jbe.

Publiceret 12 October 2017 05:00

SENESTE TV