DEBAT:

Vi vil ikke have plastik i mad og vand

Af
Kirsten Jensen (S)

kandidat til KV17 og Helle Pedersen (S)

formand

Muligheden for, at der er små bitte stykker plastik i det, vi spiser og drikker, er modbydelig. Det skal stoppes. Men det kræver, at vi ved, hvordan vi kan stoppe det. Hvad er kilden til den mikroplast, der findes flere og flere steder i naturen?
Socialdemokratiet fik opbakning til at sende et forslag fra SF's landskontor om karklude, kunststofbaner og bildæk, som SF lokalt havde sat på byrådets dagsorden, til vores miljøudvalg. En effektiv kommunal indsats mod mikroplast er nemlig en god idé, og vi skal bruge vores kræfter rigtigt.
Der er en del, man ikke ved om kilden til mikroplast endnu, men det er ved at blive undersøgt rigtigt, og en undersøgelse skal vi bruge, så vi ikke komme til at fægte i alle mulige retninger og bruger kommunens ressourcer uden effekt.
Det bedste bud lige nu er, at 75-80 procent af den mikroplast, der findes i naturen, er nedbrudt makroplast. Med andre ord: Affald.
Dagen før SF's forslag blev behandlet af byrådet, indstillede Hillerød Forsyning ved Louise Colding, Socialdemokratiet, og de øvrige bestyrelsesmedlemmer fra Venstre og Fælleslisten, til byrådet, at der skal kildesorteres mere affald i vores kommune. Ikke mindst plastik.
Så er det bare for SF og alle os andre i byrådet at stemme for Hillerød Forsynings forslag om kildesortering. Så er vi i gang med at skabe et bedre miljø.

Publiceret 12 October 2017 19:00

SENESTE TV