Claudia Pindstrup og Sofie Westring Sørensen har i sidste uge fået et indblik i, hvordan journalisterne arbejder på Hillerød Posten. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Claudia Pindstrup og Sofie Westring Sørensen har i sidste uge fået et indblik i, hvordan journalisterne arbejder på Hillerød Posten. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Claudia og Sofie skrev for Hillerød Posten

I sidste uge var Claudia og Sofie i praktik på Hillerød Posten

Hillerød Posten har i uge 40 været så heldige at have besøg af de to erhvervspraktikanter Claudia Pindstrup og Sofie Westring Sørensen.
De har fulgt med i, hvordan journalisterne her på redaktionen arbejder i hverdagen, de har været med på interviewopgave, og de har redigeret en masse pressemeddelelser.
15-årige Claudia Pindstrup bor i Uvelse og går på Kratbjergskolen, afdeling Ravnsholt, i Allerød Kommune.
Hun synes, det sjoveste har været at komme ud og opleve, hvordan en journalist laver et interview.
“Generelt har det været interessant at se, hvordan journalister arbejder, kunne afstemme det med ens egen tanker om det og ikke mindst selv være en del af det. Jeg synes, at det har været rigtig sjovt at blive lukket lidt ud i ”Den virkelige verden”. Altså at komme uden for skolen og opleve, hvordan en arbejdsplads fungerer i praksis. Jeg har lært meget i denne uge og er virkelig glad for, at jeg fik mulighed for at komme i praktik her”.

Vildt spændende

14-årige Sofie Westring Sørensen bor i Græsted og går på Gribskolen i Gribskov Kommune.
Hun synes, det har været vildt spændende at se, hvordan en journalist arbejder:
“Jeg er så glad for, at jeg fik muligheden for at prøve det af. At være ude og interviewe med journalisterne var det sjoveste. Fordi man kommer ud, i stedet for bare at sidde indenfor og lave artikler. At lave artikler er lidt svært. Jeg er glad for, at vi var to praktikanter, så vi kunne arbejde sammen. Vi har lavet vildt mange artikler, synes jeg, for mig kunne det godt være svært at koncentrere sig til sidst. Men alt i alt har det været en fed oplevelse at opleve, hvordan det er 'i den virkelige verden' - at der faktisk er et liv uden for skolen”.
Hillerød Posten siger mange tak for besøget til de to praktikanter.

Publiceret 12 October 2017 16:00