DEBAT:

Lad os bevare det historiske Hillerød

Af
Mette Thiesen (NB)

kandidat til KV17 Østergade 20 Hillerød

I løbet af ugen fik både jeg - og min søn - høringsmateriale om menighedshuset i Østergade ved Hillerød Kirke - og om det høje byggeri ved Irma.
Det kom som sådan ikke bag på mig, da jeg selv har været med til at godkende, at det blev sendt i høring ved byrådsmødet 27/9.
Det gør dog ikke min modstand mod især menighedshuset mindre. Ikke fordi jeg ikke under kirken et menighedshus - det støtter jeg varmt. Men fordi de har valgt, at det menighedshus - man ønsker opført - vil være en klods i glas og stål, som på ingen måde er foreneligt med den 143-årige kirke og den lige så gamle, smukke, historiske kirkegård.
At ønske et menighedshus - der på den måde skæmmer en historisk bygning - er mig ubegribeligt - og virker ganske enkelt som et udtryk for både historieløshed og kulturradikalisme.
Jeg håber, at mange giver deres mening til kende om menighedshuset, og at beslutningstagerne bag byggeriet besinder sig.
Vi har igennem årene ikke passet godt på vores historiske Hillerød - meget blev efterladt til forfald og revet ned i 1960'erne - og nyt i mange forskellige stilarter opført efterfølgende. Lad os lære af fortidens fejl - og bevare det historiske udtryk i vores smukke by. Til gavn for både os selv - og de efterfølgende generationer.

Publiceret 11 October 2017 19:00

SENESTE TV