DEBAT:

Flere unge vælgere til stemmeurnerne

Af
Af David Tokarski

byrådskandidat for Venstre

Solvej 76

3330 Gørløse

Som ung kandidat til byrådet, der har været engageret i politik i flere år, siddet til 100-vis af politiske møder og været aktiv i flere politiske kampagner, ærgrer det mig virkelig at valgdeltagelsen blandt unge ikke sparker noget mere røv. For hvis vi vil, så kan vi faktisk få indflydelse på Hillerøds næste byråd. Jeg synes det kunne være dejligt med et byråd, der også aldersmæssigt afspejlede kommunens befolkning.
Jeg ved at mange unge ikke er ligeglad med det samfund, vi er en del af – snarere tværtimod. Så hvad er så årsagen til, at så få bruger deres stemme til byrådsvalget? Jeg har ikke det endegyldige svar, men et bud på svaret er måske at politikere ikke har formået at gøre valget nærværende og interessant for unge vælgere. Det er virkelig en skam og som Venstres Ungdoms repræsentant til byrådet, synes jeg, det er essentielt at få gjort noget ved.
Jeg vil gerne opfordre flere unge til at deltage i debatten – kommunalvalget har også i høj grad indflydelse for unge mennesker. Jeg går fx til valg på flere ungdomsboliger, så vi unge kan blive boende i Hillerød under vores uddannelse. Øget fokus på at sikre trygheden i nattelivet samt bedre bus- og togforbindelse i kommunen. Der er masser af politiske sager med relation til unge vælgere. Hvad betyder noget for dig? Hvad kunne få dig til at bruge din stemme?
Jeg håber, at der til kommunalvalget den 21. november tegner sig et helt andet billede i forhold til valgdeltagelsen end sædvanligt. Hvis ungdommen gerne vil høres og få indflydelse, så nytter det ikke noget at blive hjemme på sofaen og tænke: ”Valget omhandler ikke mig”.
Kom så i gang! Deltag i nærdemokratiet, få indflydelse, brug jeres stemme, og vær med til at sikre, at også vi unge får indflydelse.

Publiceret 11 October 2017 15:00

SENESTE TV