Spørgsmål til en spidskandidat:

Mette Thiesen fra Nye Borgerlige

Hillerød Posten præsenterer spidskandidaterne før KV17 den 21. november i de kommende uger, og her er det Mette Thiesen fra Nye Borgerlige

“Jeg er 35 år gammel. Jeg har en kæreste, og jeg bor i Hillerød med mine to drenge på 5 og 8 år. Jeg har boet over 10 år i Hillerød Vest, men nu bor jeg i centrum. Til dagligt arbejder jeg som folkeskolelærer og sidder i byrådet. Jeg har mange yndlingssteder i Hillerød. Her kan nævnes Frederiksborg Slot, Slotsparken, Torvet og Gadevang (hvor min fars familie stammer fra). Jeg elsker at løbe tidligt om morgen, hvor solen knap er stået op. Når jeg skal slappe af og hygge mig, elsker jeg at bage kager,” fortæller Mette Thiesen.

Hvad er dine mærkesager - og hvorfor er de vigtige for dig?

Der er ingen tvivl om, at skolen er mit hjertebarn. Det er i grundskolen vores børn får deres vigtigste uddannelse – og dannes til livet. Jeg tror på, at skolerne skal have mere frihed. Lige nu er de bundet op af for mange regler fra Christiansborg - men også lokalt. Det skal være op til den enkelte skole, hvordan de skaber den bedste skole.
Idrætsfaciliteter er vigtige for mig, og vi skal have ordentlig kvalitet i vores dagtilbud. Vores ældre skal ligeledes have ordentlige forhold, og jeg ser gerne, at vi i langt højere grad lader oplever friplejehjem i stedet for kommunale.
Derved sikrer vi mere virkelyst og mindre bureaukrati. Jeg vil kæmpe for, at langt færre penge bruges på integrationsprojekter, da de er virkningsløse. Vi skal stille krav til nyankomne migranter, så længe de er her. Skatten skal selvfølgelig sænkes, og dækningsafgiften fjernes.

Hvad er vi gode til i Hillerød?

Kampgejst. Jeg har været imponeret over så mange, der tager kontakt til mig som politiker og kæmper for deres sag. Om det er skolen, man ikke ønsker lukket. Om det er besparelsen på udviklingshæmmede, man kæmper for at forhindre. Om det er fodboldbanen, man synes, trænger til en kærlig hånd. Om det er banderne, man ønsker, skal ud af kommunen og dens beværtninger.
Heldigvis er vi nogen, der lytter og tør handle på det, hvilket jeg håber, folk kan mærke. Derfor har jeg skrevet mit mobilnummer på alle mine flyers. Jeg vil skabe en bedre og mere tryg Hillerød Kommune.

Hvad skal vi blive bedre til i Hillerød?

Vi skal blive langt bedre til at uddelegere ansvar. Vi skal konkurrenceudsætte og lade skoler blive selvejende, plejehjem være friplejehjem og sikre mere fleksibilitet i dagtilbuddene. Kommunen og politikerne holder alt for stædigt fast i tesen om, at tillid er godt, men kontrol er bedre. Det vil jeg gerne væk fra.

Hvordan er det at bo i Hillerød om ti år - hvis det står til dig?

Om 10 år har vi selvejende folkeskoler med hver deres særpræg og profil. Inklusionstesen er droppet, og alle børn får det tilbud, der passer til dem. ”Inklusion” er ikke et mål i sig selv. Vi har friplejehjem, hvor de ældre får lækker nylavet mad og får masser af omsorg. Vi har velnormerede og billigere dagtilbud – med fleksible åbningstider – og et stadion, der passer til vores hold, som til den tid er i Superligaen. Skatten er sænket markant, dækningsafgiften væk. Alle udlændinge klarer sig selv, og ingen penge bruges på integration. Alle der er her, ønsker det reelt. Ellers skal de ikke være i Hillerød Kommune.

Publiceret 10 October 2017 14:00

SENESTE TV