Liberal Alliance alligevel i valgforbund:

Går sammen med Kristendemokraterne

Kristendemokraterne og Liberal Alliance har lavet aftale om valgforbund

I august meldte Liberal Alliance ud, at partiet ved kommunalvalget i år ikke vil indgå nogen valgforbund. Men nu har partiet skiftet mening, beretter de i en pressemeddelelse til Hillerød Posten.
Liberal Alliance er nemlig gået sammen med Kristendemokraterne i et valgforbund, efter deres spidskandidat Martin Rask Olsen henvendte sig til Liberal Alliance.
Elisabeth Stieper Tofte, spidskandidat for Liberal Alliance Hillerød, forklarer i pressemeddelelsen, hvorfor partiet alligevel indgår i et valgforbund:
”For mig og Liberal Alliance i Hillerød var det vigtigt, at vi selv definerede vores mærkesager, som er det, Liberal Alliance kæmper for i Hillerød. At Martin og Kristendemokraterne så kan nikke bekræftende til langt de fleste af vores mærkesager, er kun en fordel. For selvom der er tale om et teknisk valgforbund, er det væsentligt for både Liberal Alliances og Kristendemokraternes vælgere at vide, hvad deres stemmer går til, inden de sætter deres kryds”.
Fik du læst: Espresso House udvider i Plantorama

Gode erfaringer

37-årige Martin Rask Olsen, som bor i Gørløse, har gode erfaringer med at samarbejde med Liberal Alliance ved kommunalvalget i Thisted i 2013.
“Det ligger derfor i en naturlig forlængelse at fortsætte succesen fra tidligere. Som Kristendemokrat vægter jeg det frie valg for borgerne og styrkelse af lokalsamfundene virkeligt højt, så jeg og Kristendemokraterne kan bestemt se os selv i de opstillede principper. Vores tilgang kan selvfølgelig være forskellig, men vi arbejder mod mange af de samme mål,” udtaler han i pressemeddelelsen.
Partierne er enige om, at alle indvalgte byrådsmedlemmer peger på en borgerlig borgmester, oplyser de.
Der er nu indgået valgforbund mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, mellem Alternativet og Radikale og mellem Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten til valget i Hillerød. Kun Konservative står uden for valgforbund.


Kristendemokraterne og Liberal Alliance har opstillet fem overordnede principper, som begge partier vil arbejde for efter valget:
Hillerød Kommune skal i højere grad fokuserer på kernevelfærd og på at pengene hertil følger borgerne.
Hillerød kommune skal forvalte borgernes penge ud fra ansvarlige økonomiske principper, herunder skabe økonomiske rammer som gør det attraktivt for erhvervslivet at lægge investeringer i kommunen.
Kommunens medarbejdere skal opleve færre dokumentationskrav og mindre bureaukrati i arbejdet, så fokus kan rettes mod den borgernære velfærd.
Den kommunale decentralisering skal øges, så lokalsamfundene får mere indflydelse på udviklingen af eget lokalområde.
Det skal sikres, at der for borgerne i Hillerød Kommune er ligestilling mellem de frie institutioner og kommunale institutioner, skoler, plejehjem mv.

Publiceret 10 October 2017 09:00

SENESTE TV