Erhvervs-dynamo runder 60 år

Erik Helmer Pedersen fylder rundt på torsdag

Direktør i C4 Erik Helmer Pedersen runder på torsdag et skarpt hjørne. De 60 års fejres ved en reception i C4 Videncenter torsdag den 12. oktober kl. 14-17.
Erik Helmer Pedersen fik i 2014 posten som direktør for iværksætterhuset C4 Videncenter efter at have været arbejdende bestyrelsesformand.
Han har en fortid som erhvervsrådgiver i Jyske Bank og Lokalbanken i Hillerød. Realeksamen tog han også her i Hillerød på Marie Mørks Skole og handelsskoleeksamen foregik fra Hillerød Handelsskole.
Fik du læst: Bandemedlem havde skarpladt pistol med på restaurant
Erik Helmer Pedersen, som bor i Hornbæk, har i 36 år været gift med Gitte. Han har to sønner på 36 og 31 år og to børnebørn på 4 år og 9 måneder.
I C4 Foreningen arbejder han med at skabe dialog mellem både erhverv, handel, uddannelsesinstitutioner, kulturliv, sport og turisme. Arbejdet går også på branding af Hillerød.
Erik Helmer Pedersen er også direktør for Hillerød Byforum, der handler om at samle handel, kommune, ejendomsejere og frivillige om at udvikle byen i fællesskab og dermed sikre positionen som Nordsjællands handelscentrum.
“Erik tænker altid på, hvordan man får alle spillere til at gå samme vej, ikke nødvendigvis i samme takt, men samme retning. Og han fortæller igen og igen, at vi er nødt til at stå sammen, for sammen kan man mere end man kan individuelt,” sagde Torben Nyegaard Olesen, bestyrelsesmedlem i C4, den gang til prisoverrækkelsen.

Hillerød slog Paris

Han har også kastet en masse arbejde i at skabe forretningsmæssig og diplomatisk kontakt til Kina - og det betyder, at der i dag er stor opmærksomhed om Hillerød i Kina. Det betød blandt andet, at Hillerød vandt over Paris, da en stor kinesisk erhvervsorgansation i 2015 skulle vælge en værtsby til deres årlige konference. 300 kinesere, både fra Kina og fra en lang række virksomheder i Europa, deltog i 2016 i konferencen i Frederiksborgcenteret.
Da Hillerød Kommune sparede julebelysningen væk i handelsgaderne, var Erik Helmer Pedersen også initiativtager til, at erhvervslivet gik sammen og samlede ind til julelysene. Han har derfor i en lang årrække været med til at tænde det store juletræ på Torvet med borgmesteren. Han udviklede siden Den Levende Julekalender, hvor børn og voksne kommer rundt og besøger butikker, erhverv og kulturinstitutioner.
I 2016 fik Erik Helmer Pedersen tildelt prisen 'Årets Hillerødborger' for sine mange indsatser for kommunen.
“Vi har valgt en person, der tænker Hillerød først, arbejder for Hillerød, en der har store tanker om vores by, og hvad vi kan præstere,” sagde Frederiksborgcentrets administrende direktør Carsten Larsen fra dommerkomiteen dengang.
Forretningsforbindelser, kolleger og venner af huset er inviteret til receptionen i C4 Videncenter på Krakasvej 17. Mdt

Publiceret 10 October 2017 18:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV