Elever fra teknisk skole får bronze i opfindsomhed

Gymnasieelever konkurrerede med hinanden i DM i Erhvervscase og Teknologi om at få de bedste idéer og vise, hvordan de kan føres ud i livet

Af
Af Claudia Pindstrup & Sofie Westring Sørensen

De danske gymnasieelever er fulde af opfindsomhed,. Det blev igen bevist onsdag 27. september, hvor der var der DM i Erhvervscase og Teknologi, og unge hhx- og htx-elever konkurrerede på Børsen i København.
Her kom eleverne blandt med ideer om en robot, der kan hente medicin til ældre, et aktivitetsskab, hvor du kan låne sportstøj, og en tøjkollektion til gamere.
Jonathan Taulo Pedersen Bjergaard og Lucas Støjko Andersen fra Teknisk Gymnasium i Hillerød går til daglig i 3E, men 27. september præsenterede de så deres idé for dommerne til DM. De havde udarbejdet et elektronisk vejskilt, som ved uoverskuelige vejforhold kan advare imod modkørende trafikanter og dermed forhindre ulykker. Denne opfindelse førte dem til en flot 3. plads. Prisen blev overrakt af undervisningsminister Merete Riisager under årsmødet for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Imponeret

Eleverne blev udfordret inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent, af Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier og Dansk Erhverv som sammen arrangerede DM i Erhvervscase og Teknologi.
”Jeg havde selv lejlighed til at gå rundt ved standende og høre og se, hvad de unge finalister har opfundet. Man kan kun blive imponeret,” lyder det fra uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv Claus Rosenkrans Olsen i en pressemeddelelse.
Rektor for Teknisk Gymnasium Hillerød Vibeke Johnsen var selvfølgelig glad for bronzen og imponeret af sine elever, som hun fremhævede for deres seriøsitet og gåpåmod.
”Men vi ville ikke klare os så godt, som vi gør i konkurrencer som denne, hvis det ikke var for alle de lærere, som bakker op om det og sørger for at udfordre eleverne hver dag i undervisningen,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Publiceret 09 October 2017 17:00

SENESTE TV