Fremover skal alle kunne købe de indleverede ting på genbrugsstationen, mener bestyrelse. Arkivfoto

Fremover skal alle kunne købe de indleverede ting på genbrugsstationen, mener bestyrelse. Arkivfoto

Genbrugshus skal blive til butik

Genbrugsstationen skal fremover have genbrugsbutik, mener bestyrelse

Genbrugshuset på Hillerøds genbrugsstation kan for fremtiden få en helt ny udformning.
For bestyrelsen i Hillerød Forsynings affaldsselskab ønsker at omdanne huset til en genbrugsbutik, hvor alle får mulighed for at købe de genbrugsvarer, som hidtil er blevet foræret til foreninger eller smidt ud.
Her har bestyrelsen kigget til genbrugspladsen i Frederiksværk, hvor de med succes har omdannet genbrugshuset til en butik.
“Der går for mange ting til spilde, sådan som systemet er i Genbrugshuset i Hillerød nu. Foreningerne kommer og tager nogle ting, men vi er blevet overraskede over, hvor få ting der faktisk bliver taget. Når tingene har stået i stykke tid, er forsyningen blevet nødt til at smide det ud, for at der kan blive plads til nyt. Også selvom de ikke fejler noget. Og det, synes vi, er ærgerligt,” siger bestyrelsesformand Louise Colding Sørensen.

Mere respekt om tingene

I stedet ønsker bestyrelsen - med inspiration fra for eksempel Halsnæs - at skabe et genbrugsbutik, hvor alle for en mindre betaling kan købe tingene og dermed bidrage til at dække nogle af omkostningerne ved at drive genbrugsstationen.
“Der er bare en forskel på, om ting er gratis eller koster et par kroner. Når der er betaling, behandler man måske tingene med lidt mere respekt. Samtidig håber vi, at det kan øge mængden af det, der bliver genbrugt. Vi kunne godt tænke os, at hr. og fru Hillerød får lov at komme ind og give et par kroner for tingene, som ellers bare bliver smidt ud,” siger formanden.
Hun vil til gengæld gerne kigge på en løsning for steder som for eksempel Hillerød Kvindekrisecenter, som har hentet møbler til de kvinder, som er flygtet uden anden et barn på armen, så de stadig får mulighed for det.
“Men de andre foreninger, som ofte sælger tingene på loppemarkeder, har hentet forsvindende lidt i huset,” siger Louise Colding Sørensen, som håber, at et genbrugshus i sidste ende kan bidrage til driften og dermed bringe prisen på affald ned.

Publiceret 06 October 2017 08:00