Købmanden lukker i Øst:

I stedet åbner Lidl

Spar i Østbyen lukker i december. I stedet skal Lidl åbne på Centervænget

Købmand Palle Nedergaard lukker og slukker sin Spar-butik på Centervænget i Hillerød Øst midt i december.
Palle Nedergaards lejekontrakt udløb, forklarer han, og lokalerne blev lejet ud en anden part. Nu er han mest trist over, at han måtte sige alt personalet i Spar op.
“Det er trist, for vi har et velfungerende personale, og de er nu kastet ud i at skulle finde noget andet arbejde. Det ligger mig stærkt på sinde at hjælpe dem videre, og jeg bruger mine kontakter inden for Spar-kæden, så det, håber jeg, lykkes,” siger han og fortæller, at nogle af medarbejderne allerede er kaldt til jobsamtale.
Fik du læst: Ny og velkendt forpagter har overtaget Havehuset
Palle Nedergaard, som selv bor i Frederikssund, har drevet købmand i lokalerne på Centervænget siden 1996.
Han fyldte forleden 60 år, hvor han blev hyldet af mange interessenter i nærområdet, da han engagerer sig meget i lokalområdet, blandt andet på plejecentrene, hvor han og alle hans medarbejdere er Demensvenner, Østfestivalen, Grønnevang Skole, Boligselskabet Kongevænget og Grønnevang Kirke. Disse parter havde til hans runde dag slået sig sammen om en musikgave, så jazzmusikere spillede for købmanden.
“Hvis man vil være en lokal købmand, så må man også engagere sig i samfundet omkring en. Det har været en kæmpe fornøjelse at være med til,” siger han.
Nu begynder butikken så småt at trappe ned over de næste uger og pakke inventaret sammen, inden dørene lukker for sidste gang omkring midt i december.
Palle Nedergaard havde gerne fortsat med at drive butikken, men nu skal han altså ud og finde på noget andet at lave:
“Det tager jeg bare hen ad vejen. Nu har jeg først fokus på mit personale, så må vi prøve at se, hvilken interesse nogen har en sådan en som mig”.

Lidl overtager

Hillerød Posten har kontaktet udlejer David Holm, som kan fortælle, at det er Lidl, der overtager lokalerne. Hvornår Lidl åbner, er dog endnu ikke på plads, da der skal laves en del om i lokalerne.
Hillerød Posten nåede ikke at træffe Lidl inden deadline på denne avis.

Publiceret 05 October 2017 09:00

SENESTE TV