Byrådet vedtog Budget 2018:

Ingen tilsluttede sig til alternative budgetforslag

Hverken Liberal Alliance elelr Nye Borgerlige fik tilslutning til deres budgetforslag. Et bredt flertal på 25 ud af 27 byrådsmedlemmer fastholdt det budget, der blev indgået forlig om i starten af september

Et bredt flertal på 25 af byrådets 27 medlemmer vedtog i onsdags budgettet for Hillerød Kommune 2018-2021.
Kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige stemte imod. Begge byrådsmedlemmer kom med deres egne, alternative budgetforslag, men fik dog ikke rykket et komma i det forlig, som Venstre, Socialdemokratier, Konservative, Radikale, Fælleslisten, Dansk Folkeparti og løsgænger Kim Hendry havde indgået i begyndelse af september.
I det budgetforslag, som Nye Borgerliges Mette Thiesen kom med, var der ikke sparet på Hillerød Kommunes brug af værestedet Levuk. I flertallets budget bliver der sparet omkring en halv million kroner på brugen af Levuk næste år og omkring 1,4 millioner kroner i de næste to år.
“Jeg mener ikke, vi skal spare på et tilbud, som virker så godt. Man kan mene, hvad man vil om at hjemtage tilbud fra selvejende institutioner. I Nye Borgerlige mener vi, at vi skal lade fagfolk gøre det, de er bedst til,” sagde hun.
Nye Borgerlige har i deres budgetforslag desuden fjernet udgiften til at købe computere til folkeskoleelevernes 7. klasseselever, og partier vil ikek bruge så mange penge på integration. Desuden er der blevet plads til to timers gratis parkering i Hillerød og til skattelettelser.
Også Liberal Alliances Marco Oehlenschlager kom med sit eget budgetforslag. Heri er der skåret på administration og ledelse, og kulturen skal være selvfinansierende, mener partier, samtidig med at partier har fået plads til at sætte kommuneskatten ned. Han kritiserede budgetforliget for at være alt for optimistisk i forhold tik kommunens fremtidige økonomi:
“Det er useriøs budgetlægning, at I i et valgår giver penge til højre og venstre, blot fordi I tror, at det nok skal gå. Det svarer til, at en familie sparer madbudgettet væk, regner med at få en rentenedsættelse på lånet og en lønforhøjelse - og så samtidig får råd til en badesø i haven. Man burde melde jer til tv-programmet 'Luksusfælden',” sagde han med henvisning til, at forligspartierne har sat penge af til at gøre Teglgårdssøen klar til at blive badesø.
Men de to højrefløjpartiers forslag fik altså ingen til at stemme anderledes, og budgettet blev vedtaget af de øvrige 25 byrådsmedlemmer.
Som vi tidligere har skrevet her i Hillerød Posten, skal der i budgettet spares 25 millioner kroner næste år, primært på administration og på familieområdet. Der bliver afsat penge til at spare på parkeringsafgifterne i Hillerøds centrum, og dagtilbuddene får 2,5 millioner kroner til mere personale.
Find hele budgettet og de to alternative budgetforslag på www.hillerod.dk.

Publiceret 05 October 2017 14:00

SENESTE TV