DEBAT:

Intet dobbeltspil

Af
Torben Kjær regionsrådsmedlem Enhedslisten Frederiksværksgade 49 3400 Hillerød

Finn Rudaizky (DF) hænger Enhedslisten ud for dobbeltspil, fordi vi holder ord. At være med i budgettet fratager os ikke at kunne støtte medarbejderne.
Sandheden er, at Enhedslisten i budgetforhandlingerne ville friholde medarbejderne fra fyringsvarsler og bruge puljerne på 218 millioner kroner til det, så man kan få styr på sundhedsplatformen. Dertil at droppe de to procent effektivisering, som delvist lykkedes.
Vi fik naturligvis ikke det hele, som vi ønskede. Men ved at være med i budgettet, hvor de 218 millioner kroner kan bringes i spil, har vi mulighed for at påvirke brugen af puljerne. Vi bakker som hele vejen op om sekretærerne, hvor måske ikke alle kan beholde deres nuværende job. Men vi vil fortsat arbejde for, at de kan blive i regionen for eksempel til den større inddragelse af patienter og pårørende, som de i forvejen har tæt kontakt med.
Det er muligt Rudaizky ikke bryder sig om det. Men vi bruger det at være med i budgettet til at arbejde for medarbejderne, som var dårligere stillet uden Enhedslisten.

Publiceret 02 October 2017 18:00

SENESTE TV