DEBAT:

Hvorfor er Hillerød bagud med integration?

Af
Uffe Espersen Rosenvej 10

3330 Gørløse

Det fremgår af Dansk Erhvervs analyse, at Hillerød Kommune kun har etableret fire - IGU-forløb (Integrations grunduddannelse) for asylansøgere. Den ansvarlige i administrationen fremførte i et interview i radioavisen, at det er svært. Men hvor svært kan det egentlig være i en erhvervskommune som Hillerød, som huser adskillige multinationale virksomheder foruden mange hundrede små og mellemstore virksomheder, og når erhvervslivets parter samt regering og folketing er enige om at fremme integrationen gennem IGU-forløb med to års praktik og undervisning?
Der må da være nogen, der sidder på hænderne i den administration? Og hvor er Arbejdsmarkedsudvalget med den gode socialdemokrat Jamil Cheheibar i spidsen i denne sag? De burde da i den grad stille krav om flere IGU-forløb, så nogle flere asylansøgere kan blive selvforsørgende og bidrage til samfundsøkonomien.
Jeg håber, at nogen vil forklare mig, hvad der sker, og at der forhåbentlig snart er mange flere forløb på vej. Det tidobbelte antal burde ikke være urealistisk.

Publiceret 02 October 2017 19:00

SENESTE TV