”SlotsArkadernes betydning for Hillerød som handelsby samlet set har været meget positiv,” siger borgmester Dorte Meldgaard. Arkivfoto

”SlotsArkadernes betydning for Hillerød som handelsby samlet set har været meget positiv,” siger borgmester Dorte Meldgaard. Arkivfoto

Borgmesteren:

“SlotsArkaderne gør Hillerød til en attraktiv handelsby”

Takket været SlotsArkaderne og det gode samarbejde mellem arkaderne og den øvrige bymidte fremstår Hillerød som én samlet og attraktiv handelsby, mener borgmester Dorte Meldgaard

Af
Peter Klar

”Der kan ikke være nogen tvivl om, at SlotsArkaderne har gjort Hillerød til en mere attraktiv handelsby, end hvis SlotsArkaderne ikke var der”.
Det siger borgmester Dorte Meldgaard om shoppingcentret i Hillerød bymidte - centret fejrer netop i disse dage 25 års jubilæum.
“Men Hillerød har også andet at byde på, og netop samspillet mellem forretningerne i SlotsArkaderne og andre typer af forretninger ude i gaden gør, at Hillerød appellerer til endnu flere mennesker. Det er mit indtryk, at SlotsArkadernes kunder også går ud i gågaden – og omvendt. Det er en rigtig god kombination for byen og vores kunder,” siger Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K).

Positiv betydning

Men man må også anerkende, at beslutningen om at bygge SlotsArkaderne for 25 år siden var hård ved nogle af bymidtens butikker.
”Ja, der var kritiske røster dengang, og der er da heller ingen tvivl om, at SlotsArkaderne isoleret set har haft en negativ indvirkning på en del af Helsingørsgade. Handelen bliver jo naturligt trukket nærmere et center. Så der har nok været mindre udskiftning i butikkerne lige omkring SlotsArkaderne, end der har været længere væk fra SlotsArkaderne. Men det er med vilje, at jeg siger ”isoleret set”, for jeg tror, at SlotsArkadernes betydning for Hillerød som handelsby samlet set har været meget positiv,” siger Dorte Meldgaard.

SlotsArkaderne er netop nu i gang med en stor udvidelse. Arkivfoto

SlotsArkaderne er netop nu i gang med en stor udvidelse. Arkivfoto

Samarbejde

Hun glæder sig også over, at Hillerøds handelsliv modsat andre byer med et bycenter arbejder så godt sammen.
”SlotsArkaderne og gågade-forretningerne kan godt se værdien i hinanden, og det er meget positivt, at de arbejder så godt sammen. Butikkerne ude i gaden kan noget, og SlotsArkaderne kan noget andet. De supplerer hinanden godt. Det er også derfor, at vi som kommune har besluttet at skyde penge i Hillerød Byforum og de fælles aktiviteter, der kommer ud af det. For vores egne borgere og de kunder, der kommer til udefra, fremstår Hillerød som én handelsby – en attraktiv handelsby.”

Publiceret 01 October 2017 07:00