Østfestivalen skal have ny formand

Stig Hansen stopper som formand af helbredsmæssige grunde, men fortsætter dog på posten frem til Østfestivalens generalforsamling i januar

Østfestivalens formand Stig Hansen stopper som formand ved Østfestivalens generalforsamling i januar. Det meddelte han torsdag aften, hvor der i beboerhuset Brohuset blev holdt evaluering på den anden Østfestival i nyere tid.
”Jeg har personligt brugt rigtig mange timer på Østfestivalen, men jeg magter det ikke længere, for mit helbred skranter”, oplyste Stig Hansen, der opfordrede forsamlingen til at gå i tænkeboks, så der kan blive fundet en ny formand i det nye år.
Stig Hansen forlader i samme omgang også bestyrelsen, da han ellers vil påtage sig for mange opgaver, så i stedet regner han med at blive almindelig frivillig ved Østfestivalen. Stig Hansen modtog i foråret Hillerød Kommunes Kulturpris, blandt andet for sit store arbejde med at få Østfestivalen op at stå igen efter 20 års pause.
Den første genoplivede Østfestival fandt sted i 2016, og formanden var endog meget tilfreds med den anden udgave af festivalen i Østbyen.

Køkken på pladsen

”Vi har haft en god festival. Vi har haft 39 sponsorer og omkring 300.000 kroner at gøre godt med. Men vi har også brugt penge, blandt andet til køkkenet, og det var godt, at køkkenet nu var blevet en del af pladsen”, sagde Stig Hansen og fortsatte:
”Vi har fået meget ros fra børnehaverne for at gøre meget for børnene. Vi har haft et fint samarbejde med kirken, skolen, Østhuset, biblioteket, Skovhuset og andre. Vi har haft gode tovholdere, hvor det er lykkedes godt for de allerfleste, og vi kan i høj grad være os selv bekendt.”

Stig Hansen. Arkivfoto

Stig Hansen. Arkivfoto

Den positive historie

Under evalueringen, som blev styret af Grethe Muff, og hvor festivalens koordinator Marie Schmidt tog referat, så oplysningerne ikke går tabt, blev der nævnt både positive og mindre positive ting. Sammenholdet, at man lærer hinanden at kende, og at Østfestivalen er med til at fortælle den positive historie om Østbyen, var nogle af de mange positive ting, der fandt vej til Marie Schmidts skriverier.

Ny subbuteo-klub

Men man er godt klar over, at der skal være en bedre organisering af de frivillige, af tovholderne og af oprydningen på festivalpladsen. De nævnte ting skal der arbejdes på frem til næste års festival. En direkte udløber af Østfestivalen bliver etableringen af en subbuteo-klub (en klub for bordfodbold), der vil se dagens lys i oktober og hver søndag klokken 12-16 holde til i Grønnevang Kirke.
Østfestival 2018 finder sted i uge 32, der er den sidste uge af skolernes sommerferie.
CB

Publiceret 27 September 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV