Offentligt møde om nationalparken

21. september kan man på Hillerød Rådhus blive klogere på planerne

Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og Hillerød Kommune inviterer til offentligt møde om den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland på Hillerød Rådhus 21. september kl. 19-21.
På mødet kan man møde borgmesteren, og Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen vil fortælle om miljø-og fødevareministerens forslag til bekendtgørelse om Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Til mødet vil der også være en lokal oplægsholder, som fortæller om et interessant emne fra lokalområdet.
Her kan man også blive klædt på til eventuelt at give et høringssvar. Høringsfasen varer til den 23. oktober.
Fik du læst: Varevogn kørte galt og ramte modkørende

Fem kommuner med

Nationalparken bliver med sine unikke natur-, landskabs- og kulturhistoriske værdier den femte danske nationalpark. Det store område skal udvikles i tæt samspil med de fem store nordsjællandske kommuner Gribskov, Fredensborg, Halsnæs, Helsingør og Hillerød, den kommende nationalparkbestyrelse og lokalsamfundet.
Med 25.800 hektar bliver Kongernes Nordsjælland Danmarks næststørste nationalpark efter Vadehavet.
Nationalparken vil gå på tværs af de nordsjællandske jorder og fem kommuner og rumme store statslige områder som for eksempel Gribskov, Esrum Sø, Arresø, Tisvilde Hegn og Store Dyrehave. Derudover vil nationalparken bestå af små bysamfund, slotte (Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot), sommerhusområder, samt kommunale og private naturområder.
Læs mere på www.kongernes-nordsjælland.dk. jesl

@Fakta Rubrik Weekend:Tidsplan
@Fakta Brod Weekend:Efterår 2017: Høring og borgermøder, behandling af høringssvar og politisk beslutning i Folketinget.
Start 2018: Bekendtgørelsen vedtages, og nationalparken er en realitet.
Forår/sommer 2018: Officiel åbning af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Publiceret 14 September 2017 07:00

SENESTE TV