Fællesspisning skal skabe tryghed i Østbyen

Alle inviteres til spisning 15. september ved beboerhuset Brohuset

Det handler ikke bare om at få et gratis måltid, når 'Sammen er vi Hillerød' fredag den 15. september klokken 17-19 inviterer til fællesspisning i Østbyen.
“Det vigtigste er, at man møder nogen, man ikke kender, og taler med dem. Det er med til at styrke sammenholdet i Hillerød. Spisningen i Østbyen er for alle, og vi håber, at mange fra hele Hillerød vil komme,” udtaler Søren Lerche i en pressemeddelelse.
Læs også: 300 deltog i fællesspisning
Han er koordinator for 'Sammen er vi Hillerød', der i omkring halvandet år har arrangeret fællesspisninger på Hillerød Bibliotek.
“Det er vigtigt, at vi mødes på tværs inden for de mange fællesskaber, der også er i Østbyen,” fortsætter Søren Lerche, der fik kontakt med Østbyen via Hillerød Almennyttige Boligselskab fra boligområderne Kongevænget 1 og 2. Her er Lars Pedersen formand.
“Det var en af vores beboere, der sagde, at det kunne være sjovt at få spisningen herud. Vi vil gerne invitere resten af Hillerød herud, så folk kan opleve, at vi er bedre end vores rygte,” udtaler Lars Pedersen.
“Med fællesspisningen er det vigtigt at møde folk på tværs, så man lærer hinanden at kende. Det er pointen, og det vil være med til at skabe tryghed,” siger han.

Mad til 150 personer

Spisningen kommer til at foregå ved beboerhuset Brohuset, Østervang 103, hvor der bliver opsat et langbord over broen, der forbinder blokkene i Østervang med rækkehusene på Tolvkarlevej. Bliver det regnvejr, flyttes spisningen ind i hallen på Grønnevang Skole.
Der vil blive lavet mad til 150 personer, og den bliver som til biblioteksspisningerne lavet på Grundtvigs Højskole, hvor Muhammed sammen med frivillige rører i gryderne. Vil man hjælpe til kommer man en time før.
Der bliver også fra klokken 16 andre aktiviteter. Legepladserne ved Brohuset skal bruges, og så kommer Street-Lab fra Milnersvej med ramper, løbehjul, skateboards med videre til gadeaktiviteter, mens AC Hillerød inviterer til åben fodboldtræningen kl. 16-17.
Det er gratis at deltage i fællesspisningerne, og man skal ikke melde sig til.jesl

Publiceret 13 September 2017 06:00

SENESTE TV