20 års jubilæum hos Tuba:

Børn af alkoholafhængige får hjælp i Slotsgade

Hør Sarahs historie på torsdag, når Tuba fejrer 20 års jubilæum ved reception i Slotsgade i Hillerød

Hyppige angstanfald, lavt selvværd og en voldsom frygt for at blive forladt. Sådan var Sarahs liv, inden hun startede i TUBA. Alligevel tøvede hun, da hun blev præsenteret for TUBA. Kunne hun tillade sig at søge hjælp, selv om hendes familie ikke levede op til den typiske forestilling om en familie med alkoholproblemer? I dag er hun ikke i tvivl om, at TUBA var og er det rigtige sted for hende.
“TUBA har hjulpet mig med at anerkende mine egne følelser, og vise omsorg for mig selv i stedet for at fordømme. Jeg har lært, at det faktisk ikke er så mærkeligt, at jeg er, som jeg er,” siger den 25-årige pige i en pressemeddelelse.
Kom og hør hele Sarahs historie torsdag 14. september klokken 15.30-17 i TUBA, Slotsgade 34, 1. sal, hvor borgmester Dorthe Meldgaard besøger TUBA Hillerød i anledningen af organisationens 20-års jubilæum.
Læs også: Budgetforlig med gratisparkering og nedskæringer i administrationen

En terapeut

I 1997 startede TUBA på et lånt loftsværelse på Frederiksberg med kun én terapeut i behandlerstolen. 20 år senere er TUBA til stede i 27 kommuner med mere end 60 psykologer og psykoterapeuter over hele landet.
Hvert år hjælper TUBA godt 3000 børn og unge videre fra en svær start i livet. Det sætter dybe spor at vokse op med en mor eller en far, der drikker. Unge børn af alkohol- eller stofmisbrugere lider ofte af angst, lavt selvværd og depression. Mange lider endda af symptomer på posttraumatisk stresssyndrom, der giver alt fra koncentrationsbesvær til selvmordstanker.
“Det er voldsomt belastende for børn at vokse op med forældre, der drikker for meget, og det er et stort tabu for børnene, der ofte ikke fortæller nogen om, hvordan de har det derhjemme. Derfor er det så vigtigt, at vi har fokus på dem, og at vi tilbyder dem den hjælp, de har brug for,” siger landsleder i TUBA, Henrik Appel.

Dokumenteret effekt

Og i TUBA er der gode nyheder at hente. TUBA kan dokumentere, at effekten af behandlingen er høj på alle de seks internationale, validerede skemaer, TUBA benytter til at måle effekten af terapien med de unge. Et eksempel er belastningsgraden. Her kommer de unge til TUBA med en gennemsnitlig belastningsgrad på over 18, hvilket er meget kritisk – over 20 er meget alvorligt og under 10 er normalt. Tallene viser, at de unge, der gennemførte et behandlingsforløb i TUBA, bagefter havde en belastningsgrad på kun godt 11 i gennemsnit. Og tallene tyder på, at de stadig har det lige så godt et år efter.
Pressen og offentligheden er velkommen til TUBAs jubilæumsreception.

null

Publiceret 12 September 2017 14:00

SENESTE TV