Byrådet dropper kritiseret gebyr til festivaler

Byrådet valgte forleden at fjerne det omdiskuterede byggesagsgebyr, som blandt andet Danmark Dejligst i Skævinge skulle betale.

Da de frivillige i Skævinge denne sommer arrangerede musikfestivalen 'Danmark Dejligst', blev de undervejs opkrævet et byggesagsgebyr på 2500 kroner. Det faldt arrangøren Henning Andersen for brystet, og han skrev dengang i et læserbrev til Hillerød Posten, at “det er optrækkeri og helt ude i hampen at suge midler ud af de frivillige foreningers kasser, inden de er gået i gang med et arrangement”:
“Et mindre, symbolsk ekspeditionsgebyr kunne vi leve med, men 2.500 kroner er en hån mod de frivilliges tid og indsats,” skrev han.
Det indlæg lyttede politikerne til, og på deres møde 30. august godkendte et enigt byråd, at der fra 1. januar 2018 ikke skal opkræves gebyr for byggetilladelse til opstilling af telte, indretning af festivalpladser mm. i forbindelse med byfester, kræmmermarkeder og lignende.
“Det var en streg i regningen, da de afholdt Danmark Dejligst i Skævinge i sommer, at de fik et byggesagsgebyr. Og i Miljø- og Teknikudvalget har vi foreslået - flinke som vi er - at det skal de ikke en anden gang,” sagde udvalgsformand Tue Tortzen (Fælleslisten) til byrådsmødet.
Fik du læst: "Fantasifulde Torve-forslag er overflødige"

Flere gange påpeget

Socialdemokraternes Peder Bisgaard glædede sig også over beslutningen:
“Det er jeg rigtig glad for, og jeg har flere gange før påpeget problematikken. Men der skulle altså en festival i Skævinge til, før vi kunne blive enige om noget,” sagde han og forklarede, at han har oplevet som frivillig leder at skulle søge om både byggetilladelse, tilladelse til at køre i skoven, tilladelse til motionsløb, tilladelse til at opstille 'badeland', trafikassistance, plan for samaritter og meget mere, når der skal arrangeres for eksempel Xtreme Mandehørm i Hillerød.
Det koster i alt omkring 4390 kroner, som arrangørerne gerne bidrager med, sagde Peder Bisgaard:
“Men vi må love hinanden at se på, hvad vi selv beslutter i byrådet, og se om ikke vi kan gøre det lidt nemmere for de frivillige”.
Kommunen får, nu hvor byggesagsgebyret er droppet, en mindreindtægt på omkring 15.000 kroner, oplyser forvaltningen.

Publiceret 12 September 2017 06:00

SENESTE TV