Nye Borgerlige har forladt budgetforhandlingerne

Partiet forlader budgetforhandlinger, da de andre partier stadig vil skære på udgifterne til unge udviklingshæmmedes fritidstilbud

Uenigheder omkring besparelser på unge udviklingshæmmedes fritidstilbud har fået Nye Borgerlige til at forlade budgetforhandlingerne i Hillerød.
Det skete i lørdags kort før midnat, oplyser partiets spidskandidat Mette Thiesen og vælgerforeningsformand Morten Bille i en pressemeddelelse.
Mette Thiesen kunne ikke acceptere, at de andre partier vil gå videre med at lave besparelser på fritidtilbuddene - en strid om hvorvidt de unge kan gå på det dyrere tilbud Levuk eller på kommunens eget tilbud Oasen. Thiesen har lovet, at hun ikke vil spare på Levuk:
“Jeg er ikke en politiker, der siger en ting for derefter at gøre det stikmodsatte. Derfor var vi nødt til at forlade budgetforhandlingerne, da de andre partier forsat vil lave besparelser på LeVuk. Det kan jeg under ingen omstændigheder acceptere,” udtaler hun i pressemeddelelsen.
Fik du læst: Byrådet vil have færre skift i hjemmeplejen

Spare på integrationsprojekter

Hun protesterer også imod det, hun kalder “massive udgifter til integrationsområdet”. 
“Det er mig en gåde, at Socialdemokratiet mener, at integrationsprojekter og kommunale computere til skolebørn er vigtigere end kernevelfærden. For mig er det vigtigere at støtte vores udviklingshæmmede unge på LeVuk end at give gratis computere til skoleeleverne”, udtaler Mette Thiesen.
Nye Borgerlige ønskede i stedet besparelser på integrationsprojekter, tolkeudgifter, social vicevært til flygtninge og administration og ledelse. 
Skattelettelser stod også højt på ønskesedlen:
“Jeg er meget overrasket over, at borgmesteren allerede fra start udelukkede skattelettelser, selvom vi vil få refusion for en stor del af beløbet. Igen viser borgmesteren, at hun er styret af de røde i Hillerød, hvilket er trist,” udtaler Mette Thiesen.
Nye Borgerlige glæder sig dog over, at de har fået en del af deres ønsker igennem, blandt andet tilskud til de frie grundskolers før-sfo, fodbold-baner til Ålholm IF, forbedret T-kryds ved Tulstrupvej/Møllevej, midler til Multipark Hillerød, Det Aktive Gadekær i Øst og en pulje til gratis parkering i en time, skriver partiet.
Læs også: Ung Levuk-bruger: "Jeg er her for at vise politikerne, at det ikke er i orden"

Publiceret 11 September 2017 08:00

SENESTE TV