"Det er ikke spor hemmeligt, at der er en aftale om, at skatter og afgifter holdes i ro," skriver Tue Tortzen. Arkivfoto: Mdt

DEBAT:

Tortzen: "Hvad går de hemmelige aftaler ud på?"

Af
Tue Tortzen

spidskandidat for Enhedslisten

Slettebakken 1

Hillerød

Venstres borgmesterkandidat Klaus Markussen påstår, at partierne bag borgmesteren og budgetforligene har hemmelige aftaler. Man får også indtryk af, at det er nogle slemme aftaler, som ikke tåler dagens lys.
Det er ikke spor hemmeligt, at vi har en aftale om, at skatter og afgifter skal holdes i ro i denne valgperiode. Den sikrer både, at personskatten ikke sættes op, og at dækningsbidraget (virksomhedernes ejendomsskat) ikke sættes ned. Det er et kompromis som Konservative, Socialdemokrater, Radikale, SF og Fælleslisten blev enige om, og det har vi holdt os til i fuld offentlighed.
Enhedslisten (som overtager Fælleslistens pladser fra nytår) ønsker samme aftale for næste periode.
Fik du læst: 10 millioner kroner for Markedspladsen: Køber skal rense jorden og bygge p-kælder
Men når vi nu er ved hemmelige aftaler: Jeg vil opfordre Venstre, Liberal Alliance , Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til at offentliggøre, hvad de får i tilskud til valget fra firmaer i byen.
Firmaer som sponsererer politiske partier vil have noget for pengene. Det er vel derfor, de nævnte partier går så højt op i at sænke virksomhedernes dækningsbidrag.
Hvad har I ellers lovet dem? Hvad skal almindelige borgere undvære for, at firmaerne kan slippe billigere?
Det er indtil videre meget hemmeligt.

Publiceret 10 September 2017 08:00