Lodsejere i nationalpark vil danne forening

Vil repræsentere de private lodsejere i Nationalpark Kongernes Nordsjælland

En gruppe blandt de landbrugere, der frivilligt har tilmeldt deres jord til nationalparken, har under navnet 'Landbrugere i Nationalpark Kongernes Nordsjælland' taget initiativ til dannelse af en forening, som skal repræsentere nationalparkens private lodsejere i nationalparkens bestyrelse og øvrige organer med det formål at yde konstruktiv indflydelse på af udvikling af nationalparken.
Initiativtagerne indbyder til et forberedende møde med efterfølgende stiftende generalforsamling 13.september kl. 19.30 hos Esben Ingerslev, Heldgård, Kæderupvej 8, Helsinge.
Fik du læst: Naturens Dag på Skovskolen

Vil udvikle naturoplevelser

Den nye forening vil varetage lodsejernes interesser i nationalparken samt medvirke til udvikling af naturoplevelser, der tager udgangspunkt i nationalparkens landskab, jordbrug og fiskeri, fremgår det af en pressemeddelelse.
Foreningen vil arbejde for en harmonisk udvikling af naturen og lokalsamfundene i og omkring nationalparken.
Resultatet af det forberedende arbejde præsenteres på hjemmesiden www.npkn.dk, hvor udkast til foreningens vedtægter og foreløbige kontaktpersoner mv. fremgår.

Vil være et samlende organ

Initiativtagerne håber på en bred opbakning og vil bl.a. i høringsperioden arbejde for, at de landbrugspligtige lodsejere, som har ønsket at være med i nationalparken, men som er blevet udeladt i høringsforslaget, alligevel kan blive tilsluttet fra starten.
Foreningen vil endvidere arbejde for, at den forventede erhvervsudvikling medfører tilbud og produkter af en kvalitet og karakter, der harmonerer med tankerne bag en nationalpark.
På sigt har foreningen et ønske om at blive et samlende organ for de forskellige producentgrupper og aktører i nationalparken.jesl

Publiceret 10 September 2017 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV