Alzheimer- foreningen mangler indsamlere i Hillerød

Lørdag den 23. september samler Alzheimerforeningen ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Men organisationen mangler indsamlere i Hillerød

Under overskriften 'Husk mig' går hundredvis af mennesker på gaden lørdag den 23. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at samle ind til fordel for de omkring 85.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom og de ca. 400.000 pårørende, Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Hillerød. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig.
Fik du læst: Røde Kors' genbrugsbutik fejrer 25 års jubilæum
“Demens rammer hårdt. Når et menneske får demens bliver hele familien ramt. Mange oplever at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Med pengene fra landsindsamlingen kan vi arbejde for at holde liv i håbet om at finde en kur. Og arbejde for at alle, der er berørt af demens, får mulighed for at leve et godt liv. Jo flere, vi går på gaden, jo flere kan vi hjælpe,” siger Nis Peter Nissen, der er direktør i Alzheimerforeningen.
Alzheimerforeningen opfordrer til, at så mange som muligt melder sig og bruger et par timer til at være med til at samle ind lørdag den 23. september. Du kan tilmelde dig på www.huskedagen.dk eller ringe til indsamlingsansvarlig Anne Kaehne på telefonnummer 88440428 eller skrive på e-mail til anne@alzheimer.dk.

Demens

I Danmark lever op 70-85.000 mennesker med en demenssygdom
Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom
Hver dag rammes 40-45 mennesker af demens i Danmark
I 2040 forventes antallet af mennesker med demens at vokse til 150.000
400.000 personer i Danmark lever i dag med en dement i familien
Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom
@Fakta Brod Weekend3:Kilde: Alzheimerforeningen

Publiceret 10 September 2017 07:00

SENESTE TV