Kulturnat 2017:

Stor aften venter på Hillerød Camping

Aktørerne er klar til en stor aften til Kulturnat Hillerød 22. september med både optog, agility, spejderaktiviteter, helikopter og meget mere

Forleden mødtes de aktører, som skal skabe en festlig kulturnat 22. september på Hillerød Camping.
Hillerød Camping er et af de store steder på Kulturnatten, og stedet hvor mange børnefamilier traditionen tro søger hen. Lejrchef Annette Quist og de mange aktører forventer mellem 4000 og 5000 gæster på aftenen, hvor man har gang i den gamle dyrskueplads, campingpladsen både foran og bag ved hovedbygningen samt hytterne.
Fik du læst: Alarmen revet ned ved villaindbrud

Optog og tattoo

Det er også Annette Quist, der står for optoget gennem byen, og optoget ender på campingpladsen, hvor der efterfølgende er musikalsk opvisningstattoo med Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, Drabantgarden og Flyverhjemmeværnets Tambourkorps plus kvadrilleridning med friser-heste.
Med i optoget er også historiske køretøjer, og både veteranbiler og veteranmotorcykler kan efterfølgende ses i parken ved hytterne. I år får kulturnatten besøg af Flyverhjemmeværnet med helikopter, ligesom Falck også stiller med køretøjer på pladsen.

Mange af aktørerne var forleden til formøde på Hillerød Camping, hvor de her stiller op til fotografering. Foto: Maja Vindelev

Mange af aktørerne var forleden til formøde på Hillerød Camping, hvor de her stiller op til fotografering. Foto: Maja Vindelev

Grillede burgere

Brødeskov Spejderne har i år madtelte både for og bag hovedbygningen, og som noget nyt vil Freerslev Kotel i år sælge burgere fra grillen opstillet i gården bag hovedhuset - kødet er lokalt produceret. Desuden kan man møde Hjemmeværnet, Hillerød Sportsrideklub og spejderne fra Sct. Georgs Gilderne. Man kan deltage i agility, der er åben for både børn og hunde, og få styr på sin sundhed hos Firmaidrætten.

Kulturnat 2017 skydes som vanligt i gang med et optog fra slottet til campingpladsen. Arkivfoto: Claus Beyer

Kulturnat 2017 skydes som vanligt i gang med et optog fra slottet til campingpladsen. Arkivfoto: Claus Beyer

Forældre på arbejde

Kim Roland Jensen og Jesper Hoier Olsen er to forældre fra Brødeskov Spejderne, der primært sørger for, at der er mad og drikke til de mange gæster på campingpladsen.
“Jeg tror, vi har været med altid her på Hillerød Camping. Det er et godt sted at være, for her er hyggeligt”, udtaler Jesper Hoier Olsen i en pressemeddelelse.
De to ved godt, at de får nogle travle dage med opsætning, afvikling og nedtagning, men de arbejder gerne, så spejderne kan få økonomisk tilskud til at komme på større lejre som det, der var i Sønderborg i sommer, og får råd til at købe ting.
“Vi har et hold på fem forældre, der forbereder maden, og på selve aftenen har vi 50 vagter, der skal fordeles. Det er godt for forældrene med sådan en opgave, for så mødes de og lærer hinanden at kende”, siger Kim Roland Jensen, der tilføjer, at spejderne fra Brødeskov også tilbyder pandekagebagning, en svævebane samt et populært kaffetelt med hjemmebagte kager.

Flyverhjemmeværnet kigger forbi med helikopter. Arkivfoto: Claus Beyer

Flyverhjemmeværnet kigger forbi med helikopter. Arkivfoto: Claus Beyer

Kunsthåndvæk i hytter

I de mange hytter er der kunsthåndværk og andre aktiviteter så som malerier, julepynt, kurve og fletværk, børnetøj, vikingesmykker og glaskunst, strik og filt, quilling, træ, smykker af forskellig art, skulpturer og meget mere.
Et par af aktørerne i hytterne er Anette Danielsen fra “Hyrdindens plantefarver” og Alice Magnussen, der sammen med Grethe Hyldig deltager med “Kurve og fletværk”.
“Det er bare så hyggeligt at være her, og campisterne kommer også gerne og hjælper til. Det er så få timer, men meget koncentreret og en rigtig god aften”, siger de to damer, der også elsker de mange børn, der tilbringer kulturnatten på Hillerød Camping og gerne stille gode spørgsmål.

Musik og mavedans

Hele aftenen er der forskellig musikalsk underholdning i musikteltet Palmehaven ved hovedhuset, Hillerød Rockkor kommer og synger en halv times tid, og så er der naturligvis også i år mavedans hele to gange med gruppen “Turkish Delight”. Det foregår bag hovedbygningen. Mdt

Kulturnat 2017

Et detaljeret program for hele Kulturnat Hillerød, herunder også for Hillerød Camping, kan ses i det trykte program, der ligger rundt omkring i byens butikker med videre. 
Man kan også skaffe sig et elektronisk overblik ved at downloade kulturnattens app eller gå ind på hjemmesiden kulturnathillerod.dk. Desuden kan man følge kulturnatten på facebook og på instagram.

Publiceret 09 September 2017 12:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV