DEBAT:

“Åbenhed og borgerinddragelse, ja tak”

Af
Af Peter Langer

spidskandidat (SF)

Foderknægtsvej 14

Hillerød

Venstre vil gerne vinde det kommende valg til byrådet i november. På en dagsorden om ny ledelse, flere udliciteringer og privatiseringer (på trods af flere uheldige forsøg), skattelettelser til arbejdsgiverne og bedre kernevelfærd. Det sidste ønsker vi jo alle. Skattelettelserne skal regeringen nok sørge for, men velfærden har de åbenbart 'glemt' i farten.
Men det nye højrefløjs-valgforbund V, NB og DF ønsker også mere åbenhed og borgerinddragelse. De vil 'lægge magten ud', siger de.
Læs også: Tre borgerlige partier indgår valgforbund
Det glæder os meget i SF, der jo i Byrådet har stillet forslag om borgernes mulighed for at få behandlet forslag her, hvis f.x. 500 borgere ønsker det.
SF har også stillet forslag om at undersøge erfaringer med borgerinddragelse i andre kommuner. Færre lukkede punkter på Byrådets dagsorden (Fredensborg), borgerinddragelse i budgetprocessen, borgerdrevne budgetter og brug af midlertidige udvalg med borgere og repræsentanter for organisationer som medlemmer. (Skanderborg og Guldborgsund).
I Gentofte har de i et par år haft midlertidige opgaveudvalg, hvor politikere, borgere og andre interessenter arbejder sammen om politikudvikling. De har f.x. et arkitekturudvalg, som drøfter kvalitet, værdier, bæredygtighed og byudvikling bredt. Det kunne vi godt bruge i Hillerød! Der er i den grad brug for at brede diskussionen om kommunens udvikling og byggeri ud i et større forum.
Vi vil ligesom Venstre gerne lære af de gode kommuner og inddrage flere borgere. SF ser frem til visionære beslutninger om mere borgerinddragelse og åbenhed i det kommende byråd.

Publiceret 08 September 2017 19:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV