Kimmie og Nicolai hædret for at standse røveri

Butiksdetektiv og fængselsbetjent sprang resolut til, da butikstyv udviklede sig røveri i Meny i Hillerød

En butiksdetektiv og en fængselsbetjent var blandt de helte, som Nordsjællands Politi forleden overrakte en dusør til.
Til politiets årlige dusøroverrækkelse, som fandt sted 18. august på politistationen i Helsingør, modtog 27-årige Kimmie Madsen fra Græsted og 26-årige Nicolai Fogelberg fra Helsingør en erkendtlighed for en indsats, som politiet ønskede at hylde, under et røveri i supermarkedet Meny i Hillerød 4. juli 2016.
Fik du læst: Dronningen gæstede slotskirken
Kimmie Madsen arbejder til daglig som butiksdetektiv i butikken og opdagede den dag en mand, som havde en stor jakke på, selvom det var midt om sommeren. Han gik direkte ned mod slikafdelingen. Her tog han flere plader Marabou-chokolade i hånden og stak dem i sine lommer. Derefter forsøgte han at forlade forretningen uden at betale.
Ingen af de andre i butikken ønskede at tage fat i manden, som var relativt stor af størrelse, men Kimmie Madsen holdt sig ikke tilbage. Hun gik hen til ham, legitimerede sig som butiksdetektiv og bad ham følge med på kontoret, fortalte hun under prisoverrækkelsen.

Udviklede sig til røveri

Men så let skulle det ikke gå. For butikstyven prøvede at vriste sig fri og skubbede til Kimmie Madsen. Der opstod håndgemæng, og flere plader chokolade røg ud af gerningsmandens jakke.
“Og så går det egentlig ret stærkt derfra. Jeg kan ikke huske så meget fra situationen, fordi der sker rigtig hurtigt. Men jeg griber fat i hans jakke og bliver rusket lidt rundt i forretningen,” fortalte hun til dusøroverrækkelsen.
Manden løb ud af butikken, og udenfor truede han Kimmie Madsen og politibetjent, der også er kommet til.
“Han siger noget i stil med, at hvis vi ikke løber eller går den anden vej, vil han stikke os ned. Han har noget - et våben - på sig, som han vil bruge imod os, hvis vi ikke makker ret,” fortæller butiksdetektiven.
Fik du læst: Tre partier indgår valgforbund

Politidirektøren overrakte dusøren. Foto: Jacob Damkjær Nielsen

Politidirektøren overrakte dusøren. Foto: Jacob Damkjær Nielsen

Fængselsbetjent kom forbi

Da kom Nicolai Fogelberg, der til dagligt arbejder som fængselsbetjent, tilfældigvis kørende forbi i sin bil og så manden løbe over vejen og nogle personer, der fulgte efter. Han ”smed” bilen fra sig og løb efter manden.

Kastede med chokolade

Tyven kastede nogle plader chokolade efter Nicolai Fogelberg og stak af gennem en mindre hæk. Nicolai Fogelberg løb efter ham gennem tre-fire haver, indtil tyven standsede ved hus, hvor han holdt en stor sten på størrelse med en amerikansk fodbold op og sagde 'så kom'. Derfor trådte Nicolai Fogelberg lidt væk, så han ikke blev ramt af stenen, og manden stak af.
Han blev dog senere genkendt fra overvågningsbillederne af flere medarbejdere i Nordsjællands Politi. Han blev derfor anholdt og fik senere en straf på fængsel i seks måneder.
Politibetjenten blev hædret internt i politiet, men politidirektør hos Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow roste Kimmie Madsen og Nicolai Fogelberg til overrækkelsen
“I var medvirkende til, at det her blev afbrudt, og at vi senere fik manden arresteret. Samtidig er jeg rigtig glad for at høre, at I passede på jer selv undervejs. For man skal ikke spille helt på bekostning af sit eget helbred,” sagde han.

Publiceret 30 August 2017 06:00

SENESTE TV