DEBAT:

"Liberale blæser varm luft – med mel i munden"

Af
Af Susanne Due Kristensen

medlem af sundheds- og socialudvalget for Socialdemokraterne

Uvelse Have 2

Uvelse

Mette Thiesen, Nye Borgerlige, har et af den slags læserbreve i avisen, hvor man bagefter går og funderer over, om borgerlige liberalister tænker over konsekvenserne af den politik, de fører? Når borgerne bliver bekymrede og bange, lader liberalisterne som om, de er på deres side, mens de sparer, sænker skatter og 'effektiviserer'.
Fik du læst: Tre borgerlige partier indgår valgforbund
Denne gang gælder det Levuk. Et dejligt sted, som mange holder af, og som har betydet uendelig meget for mange unge i vores kommune. I Socialdemokratiet vil vi heller ikke spare på vores allermest sårbare mennesker. Men det kan blive en konsekvens, hvis skattelettelser skal komme først. For os er de sårbare ikke kun dem på Levuk. Det er også børn, som har brug for en særlig indsats i folkeskolen, psykisk sårbare, udsatte borgere, borgere med andre funktionsnedsættelser, borgere med svær demens eller kroniske sygdomme, ja, listen er lang. Hvad med dem?
Endnu en gang skal vi høre om fuglene på taget: Effektiviseringer og udliciteringer ud i det blå! Alle krumspringene koster velfærd.
I har udliciteret tøjvask som kan komme til at koste kommunekassen penge eller den sårbare gamle sit rene tøj, fordi I finder privatisering vigtigere end noget andet. Det er galt. For nogle gange kan vi løse opgaverne bedre og billigere i kommunen.
Vi socialdemokrater har været med til mange forandringer i servicen, fordi vi tager ansvar, selv når rammen presses og pengene er små. Vi vil gerne fastholde Levuk til de mest sårbare unge i kommunen. Vi må ikke forhandle pris direkte med Levuk for udbudsloven fordi budgettet er på mere end 6,5 mill.kr. Vi ser helst ikke, at de allermest sårbare skal skifte fritidstilbud. Derfor taler vi med andre partier om en mere skånsom løsning. Med andre ord, vi gør noget for at hjælpe borgerne.

null

Publiceret 29 August 2017 13:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV